Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova
Coronavirus
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu evoluția situației epidemiologice în țara noastră și în întreaga lume.

Stare de urgență la Tokyo din cauza COVID 19: Ce va fi cu Olimpiada?

© AFP 2024 / PHILIP FONGЛюди гуляют по торговому району в канун Рождества в районе Гиндза в Токио
Люди гуляют по торговому району в канун Рождества в районе Гиндза в Токио - Sputnik Moldova
Abonare
Tokio a declarat stare de urgență din cauza creșterii numărului de cazuri de coronavirus, dar promite că Jocurile Olimpice vor fi ”sigure și în securitate”.

BRUXELLES, 8 ian - Sputnik, Daniela Porovăț. Premierul Japoniei a invocat ”un puternic sentiment al crizei” în timp ce a plasat zona metropolitană Tokyo în stare de urgență din cauza creșterii numărului de cazuri Covid 19, chiar dacă această capitală se pregătește să găzduiască Jocurile Olimpice în această vară, relatează RT

Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova
Societate
Contaminările cu COVID - în scădere, dar sunt multe decese

Premierul Yoshihide Suga și-a luat angajamentul să îmbunătățească situația coronavirusului într-o lună, autorizând astăzi cele mai dure măsuri pentru a combate evoluția infecțiilor. Anunțul survine la câteva zile după ce consiliul de experți în coronavirus a recomandat declararea stării de urgență, iar guvernatorii din prefecturile afectate au solicitat guvernului central să acționeze ca răspuns la creștere cazurilor de coronavirus în aria metropolitană Tokyo.

Starea de urgență va începe de astăzi, 8 ianuarie, și va dura până pe 7 februarie, ea presupunând ca rezidenții să stea acasă. Restaurantele și barurile se vor închide la ora 20.00, iar magazinele, sălile de gimnastică și facilitățile de distracție vor avea ore mai puține de funcționare.

Angajații vor fi încurajați să lucreze de acasă pentru a reduce numărul celor prezenți în birouri cu 70 de procente.

Aceasta este cea de-a doua declarare a stării de urgență din aprilie, iar măsurile sunt mai relaxate, spre deosebire de primăvară când școlile și multe afaceri au fost închise temporar, iar evenimentele anulate la scară națională.

Cei care nu se vor supune regulilor nu vor fi amendați, pentru că legile din Japonia nu permit carantinarea obținută cu forța. Guvernul va crește susținerea financiară pentru acele baruri și restaurante care se supun regulilor de a închide la ora 20.00, și vor face public de rușine locațiile care nu se supun reglementărilor.

Работа мобильных пунктов вакцинации в Казани - Sputnik Moldova
Vaccinarea anti-COVID: panaceu sau iluzie

În ciuda crizei sanitare, premierul pledase anterior pentru ca Tokyo să găzduiască Jocurile Olimpice în această vară, promițând că pregătirile vor asigura ca jocurile să se desfășoare ”sigure și în securitate”.

Japonia și Comitetul Olimpic Internațional au decis în martie anul trecut să amâne Jocurile Olimpice din cauza pandemiei.

Decesele din cauza COVID 19 în Japonia s-au dublat în mai puțin de două luni și acum au depășit 3700, cu un număr total al infectărilor de peste 252.000. Guvernatorul din Tokyo a spus lua trecută că presiunea pe sistemul medical al orașului a fost ”severă” din cauza COVID 19.

În decembrie, Japonia a confirmat că noua tulpină foarte contagioasă de coronavirus care provine din Marea Britanie circulă și în această țară și a sporit restricțiile de călătorie.

Guvernul japonez așteaptă să înceapă vaccinarea în masă împotriva coronavirusului din luna martie.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0