Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Expert, despre reinfectarea cu COVID: Reacția organismului

© Sputnik / Mihai CarausAla Tocarciuc
Ala Tocarciuc - Sputnik Moldova
Abonare
Expertul în sănătate publică Ala Tocarciuc a remarcat în studioul Sputnik Moldova că în 2020 s-a îmbolnăvit de coronavirus de două ori. Totuși, pentru a se trata de COVID, expertul a urmat protocoalele din Germania.
Expert, despre reinfectarea cu COVID: Reacția organismului

În cadrul emisiunii "Logica Puterii", Ala Tocarciuc a subliniat faptul că a fost afectată de COVID-19 de două ori în anul precedent. În cel de-al doilea caz, organismul a luptat mai dificil cu virusul, însă această reacție diferă de la om la om.

"Nu înseamnă că dacă prima oară ai formă ușoară atunci în cel de-al doilea caz va fi o formă mai agresivă. Răspunsul este foarte individual. Cu cât omul este mai sănătos și imunitatea e mai bună, răspunsul organismului este mai puternic. În cazul meu, 30 procente din alveole au fost afectate, iar acum urmează procesul de reabilitare. Persistă insuficiența respiratorie și deocamdată nu este clar cum au fost afectate celelalte organe", a explicat Ala Tocarciuc.

Expertul spune că pentru a se trata de COVID a respectat protocolul din Germania. Acesta însă este asemenător cu protocolul adoptat recent în țara noastră. Anterior, protocolul propus de Ministerul Sănătății în tratamentul COVID-19 era unul mai simplist, a opinat interlocutoarea.

Ce spune expertul în sănătate publică despre situația pandemică din Republica Moldova și ce prognoze oferă - aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0