Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Avocatul Mihail Cotorobai va fi înmormântat duminică: Detalii despre funeralii

© Photo : OmbudsmanMihail Cotorobai
Mihail Cotorobai - Sputnik Moldova
Abonare
Avocatul Poporului Mihail Cotorobai va fi înmormântat duminică la Chișinău. Corpul neînsuflețit va fi depus la biserică sâmbătă, ora 16:00.

CHIȘINĂU, 8 ian - Sputnik. Direcția promovarea drepturilor omului și comunicare a Oficiului Avocatului Poporului a anunțat programul funeraliilor regretatului avocat Mihail Cotorobai. Astfel, corpul neînsuflețit va fi depus sâmbătă, ora 16:00, la Biserica ”Sfânta Teodora de la Sihla”.

Serviciul divin și slujba de pomenire vor fi organizate duminică, începând cu ora 11:00, iar aproape de ora 12:30 vor avea loc funeraliile, la Cimitirul Central de pe strada Armenească, acolo unde  își va odihni somnul de veci avocatul Mihail Cotorobai. 

Mihail Cotorobai s-a născut la 25 martie 1951, în satul Puhoi, raionul Ialoveni. În perioada 1968-1973 și-a făcut studiile la facultăţile de drept ale Universităţii de Stat din Moldova şi Universităţii de Stat din Leningrad (Sankt-Petersburg).

Mihai Cotorobai - Sputnik Moldova
Societate
Avocatul Poporului cere respingerea modificărilor la Legea privind Starea de Urgență
Din 1973 până în 1990 a activat în calitate de lector și lector superior la Facultatea de Drept a Universităţii de Stat din Moldova. În aceeași perioadă, a fost audient la Facultatea de perfecționare a cadrelor profesionale a Universității de Stat „Lomonosov" din Moscova.

În 1990 a fost ales deputat în Parlamentul Republicii Moldova. Deținea și funcția de președinte al Comisiei pentru autoadministrare și economie locală. La 8 august 1996 a fost numit în funcția de judecător al Curții Constituţionale din Republica Moldova, iar la 26 septembrie 2002 și-a dat demisia. Ulterior, a activat în calitate de conducător al grupului de elaborare a Constituției Republicii Moldova, coautor al monografiilor „Dreptul agricol", „Dreptul funciar" și a publicat numeroase articole în reviste de specialitate.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0