Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Avocatul Poporului cere respingerea modificărilor la Legea privind Starea de Urgență

© Sputnik / Miroslav RotariMihai Cotorobai
Mihai Cotorobai - Sputnik Moldova
Abonare
Avocatul Poporului, Mihail Cotorobai vine cu un apel pentru deputați cu referire la modificările legii cu privire la regimul stării de urgență, asediu și de război.

CHIȘINĂU, 17 mart – Sputnik. Avocatul Poporului își exprimă îngrijorarea în legătură cu intenția autorităților de a modifica Legea privind regimul stării de urgență, de asediu și de război. Potrivit ombudsmanului inițiativa este inoportună.

Виктор Орбан и Ион Кику - Sputnik Moldova
Societate
Guvernul a aprobat propunerea privind decretarea stării de urgență pentru 30 de zile

„Posibilele consecințele sunt periculoase pentru statul de drept, democrația și respectarea drepturilor și libertăților fundamentale în Republica Moldova”, este precizat într-un comunicat de presă al avocatului poporului.

Mai mult, Mihail Cotorobai recomandă deputaților să respingă propunerile formulate de către Guvern în acest sens.

De precizat, ieri Guvernul a aprobat modificări la Legea privind regimul stării de urgenţă, de asediu şi de război. Una din modificări ţine de desfăşurarea alegerilor în perioadă de urgenţă.

„Dacă se aprobă acest proiect, pe perioada stării de urgenţă s-ar putea organiza alegeri?”, a întrebat premierul, Ion Chicu. 

În replică, ministrul Justiției Fadei Nagacevschi a spus că „în perioada urgențelor au fost desfăşurate alegeri, de exemplu, pe teritoriul Franţei şi nu a fost nicio problemă. Este nevoie, pur şi simplu, de a lua măsuri suplimentare”.

De cealaltă parte, ministrul Sănătății, Viorica Dumbrăveanu a declarat că în perioada vizată sunt inadmisibile organizarea alegerilor mai ales că acesta este unul dintre riscurile primordiale pentru sănătate publică.

Fluxul de știri
0