Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Politicieni și clerici i-au felicitat pe moldoveni de Nașterea Domnului

© Sputnik / Konstantin Mihalchevskiy / Accesați arhiva multimediaNașterea Domnului
Nașterea Domnului - Sputnik Moldova
Abonare
Maia Sandu, Igor Dodon, Ion Ceban, Aureliu Ciocoi, Mitropolitul Vladimir, dar și alți politicieni, personae publice și clerici i-au felicitat pe creștini cu prilejul Nașterii Domnului Iisus Hristos.

CHIȘINĂU, 7 ian – Sputnik. Președintele Maia Sandu, alți politicieni și clerici le-au adresat creștinilor mesaje de felicitare cu ocazia Nașterii Domnului, sărbătorită pe 7 ianuarie în Republica Moldova.

Slujba privegherii în cinstea Nașterii Mântuitorului Iisus Hristos la Catedrala Mitropolitană din Chișinău - Sputnik Moldova
Slujba Privegherii în cinstea Nașterii Mântuitorului Hristos

„Să întâlnim provocările cu curaj, oportunitățile cu hărnicie, iar darurile Domnului cu evlavie și recunoștință”, a îndemnat Maia Sandu în mesajul său. Ea spune că Nașterea Domnului este „o sărbătoare a comunității, o sărbătoare a familiei”.

Fostul președinte Igor Dodon scrie pe Facebook că pe 7 ianuarie, împreună cu soția Galina, a participat la Liturghia oficiată de Mitropolitul Vladimir la Catedrala Mitropolitană „Nașterea Domnului” din Chișinău. Menționăm că pe 7 ianuarie este și hramul acestui sfânt lăcaș.

„Fie ca sărbătoarea sfântă a Crăciunului să ne aducă armonie, lumină, sănătate și liniște sufletească! La Mulți Ani și Crăciun Fericit!”, le urează creștinilor Igor Dodon. 

Și primarul Chișinăului, Ion Ceban, a publicat un mesaj de felicitare pe rețeaua de socializare.

Nașterea Domnului. Maica Domnului cu Pruncul Iisus Hristos - icoană - Sputnik Moldova
Nașterea Domnului Iisus Hristos: De ce Dumnezeu a dorit să se nască om

„Vă doresc tuturor ca Nașterea Domnului să vă lumineze sufletele și casa, să aveți parte de la mic la mare de multă sănătate! Crăciun fericit!”, a urat edilul Capitalei.

De asemenea, premierul interimar, ministrul de Externe, Aureliu Ciocoi, a avut un mesaj de felicitare cu prilejul marii sărbători creștine.

„Indiferent de perioada când alegeți să marcați calendaristic această sfântă sărbătoare, Crăciunul este o sărbătoare de familie, concentrată pe spiritualitate, rugăciune şi bucuria Naşterii Mântuitorului”, a menționat Aureliu Ciocoi.

„Vreau să Vă adresez celor din țară, dar și numeroaselor familii de moldoveni aflați în străinătate, sincere urări de sănătate, prosperitate și liniște sufletească. Fie ca aceste sărbători să ne umple inima de pace și să reînnoiască dorința de a construi un viitor mai bun. (...) Să fiți fericiți de sărbători! Crăciun binecuvântat!”, se arată în mesajul politicianului.

În ajun, Mitropolitul Vladimir al Chișinăului și al Întregii Moldove și-a publicat pastorala de Nașterea Domnului.

Nașterea Domnului este sărbătoarea „încurajării şi a bucuriei Bisericii, adică a poporului lui Dumnezeu, care viețuind în lumea aceasta şi fiind expus continuu multor amenințări şi pericole este chemat să nu cadă în disperare”, a menționat Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe din Republica Moldova.

Mitropolitul Vladimir i-a îndemnat pe credincioși să se roage neîncetat pentru poporul Moldovei, pentru cei din țară, dar şi pentru cei plecați departe de casă şi de neam.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0