Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Patriarhul rus le-a transmis credincioșilor un mesaj de Crăciun

© Sputnik / Maksim Blinov / Accesați arhiva multimediaПатриарх Московский и всея Руси Кирилл во время Рождественского богослужения в храме Христа Спасителя в Москве
Патриарх Московский и всея Руси Кирилл во время Рождественского богослужения в храме Христа Спасителя в Москве - Sputnik Moldova
Abonare
Patriarhul Bisericii Ortodoxe Ruse a transmis un mesaj cu ocazia sărbătorii Nașterii Domnului, îndemnând credincioșii să se roage pentru cei afectați de coronavirus.

CHIȘINĂU, 6 ian – Sputnik. Patriarhul Moscovei și al întregii Rusii Kiril a îndemnat credincioșii în ajunul sărbătorii Nașterii Domnului să se roage pentru cei bolnavi de COVID-19 și să-și ajute apropiații. Mesajul lui a fost publicat pe site-ul oficial al Bisericii Ortodoxe Ruse, citat de RIA Novosti.

Nașterea Domnului Hristos va fi sărbătorită pe 7 ianuarie de Biserica Ortodoxă Rusă, precum și în unele biserici ortodoxe locale, de asemenea, de catolici ai ritului estic și o parte de protestanți care se conduc de calendarul iulian. Patriarhul Kirill i-a felicitate pe credincioși cu sărbătoare, le-a dorit sănătate, “bucurie nesfârșită și ajutor generos din partea Domnului”.

“Astăzi, când popoarele sunt supuse unei încercări cu o nouă boală, când inimile oamenilor sunt cuprinse de frică și îngrijorare pentru viitorul lor, avem nevoie de o intensificare a rugăciunii colective și private, să aducem în fața Domnului truda binefacerii”.

El a menționat că mulți oameni nu vin la biserică din cauza “epidemiei dăunătoare”.

Празднование Крещения в Молдове - Sputnik Moldova
Astăzi e o zi importantă pentru cei care au sărbătorit Crăciunul pe nou

“Să înălțăm rugăciuni spre iertarea lor Creatorului milostiv, pentru a-i întări duhovnicește și trupește, bolnavilor să le dăruiască o însănătoșire grabnică și să dea ajutorul său medicilor și tuturor lucrătorilor medicali care luptă pentru viața și sănătatea acestora”, a îndemnat Întâistătătorul Bisericii Ruse.

De asemenea, el a sfătuit credincioșii să acorde ajutor celor bolnavi de COVID-19 pentru că “Dumnezeu are destul loc în inima omului”, dacă această este plină de iubire.

“Zilele Sfintelor Sărbători să devină o vreme deosebită pentru săvârșirea unor fapte bune. Să profităm de această posibilitate binecuvântată și să-L slăvim nașterea lui Iisus Hristos prin milostenie față apropiați, oferind ajutor celor nevoiași, mângâindu-i pe cei triști și, în primul rând, pe cei care suferă de coronavirus și urmările lui”, a conchis Patriarhul.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0