Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Moldova reia zborurile dinspre și spre Marea Britanie

© Sputnik / Mihai CarausРабота на высоте
Работа на высоте - Sputnik Moldova
Abonare
Moldovenii care vor să ajungă în Marea Britanie pe cale aeriană pot zbura începând de vineri, opt ianuarie.

CHIȘINĂU, 6 ian - Sputnik. Toate cursele aeriene regulate de pasageri și cele charter regulate de pasageri cu Marea Britanie vor fi reluate. O decizie în acest sens a fost luată de Comisia Națională de Sănătate Publică. Astfel Autoritatea Aeronautică Civilă va asigura reluarea tuturor curselor începând cu 8 ianuarie, ora 00:00. 

Școală, elev, mască - Sputnik Moldova
Societate
Toți elevii revin la școală

Totodată, CNESP a decis reluarea, începând cu 11 ianuarie 2021, a procesului educațional în incinta instituțiilor de învățământ primar, gimnazial și liceal, publice și private, conform modelelor aprobate de Ministerul Educației, Culturii și Cercetării. Nu se permite până la 15 ianuarie organizarea activităților extrașcolare (cercuri și secții sportive) în incinta instituțiilor de învățământ și se dispune organizarea acestora la distanță.

La fel, Comisia a decis să permită intrarea pe teritoriul Republicii Moldova prin punctele de trecere a frontierei de stat, a străinilor care sunt citați de instantele de judecată/organele de drept din Republica Moldova, precum și reprezentanții lor legali, dovedit prin documente confirmative în acest sens, străinilor care călătoresc în scopul perfectării documentelor emise de instituțiile publice din Republica Moldova, dovedit prin documente confirmative în acest sens.

Румыния контрольно пропускной пункт - Sputnik Moldova
Societate
Cum trecem Prutul în situație de COVID-19

În continuare, persoanele care traversează frontiera de stat pe sensul de intrare în Republica Moldova, şi vin, direct sau în tranzit, din ţări clasificate ca zonă roşie vor completa, în mod obligatoriu, fişa epidemiologică, precum şi vor semna declaraţia pe propria răspundere de a respecta regimul de autoizolare de 14 zile, în locurile determinate. Potrivit deciziei din 6 ianuarie a CNESP, în cazul minorilor până la 14 ani, fișa epidemiologică și declarația pe propria răspundere este completată și semnată de reprezentantul legal sau însoțitorul.

Nu vor trebuie să stea în izolare persoanele care sunt citate de instantele de judecată/organele de drept din Republica Moldova precum și reprezentanții lor legali, dovedit prin documente confirmative în acest sens, dar și străinii care călătoresc în scopul perfectării documentelor emise de instituțiile publice din Republica Moldova, dovedit prin documente confirmative în acest sens.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0