Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Cum trecem Prutul în situație de COVID-19

© Sputnik / Miroslav RotariРумыния контрольно пропускной пункт
Румыния контрольно пропускной пункт - Sputnik Moldova
Abonare
Cetățenii moldoveni care vor să intre pe teritoriul României trebuie să știe că vor fi obligați în continuare să respecte regimul de carantină.

CHIȘINĂU, 4 ian - Sputnik. Republica Moldova este în continuare în lista statelor cu risc sporit de infectare cu COVID-19, actualizată de România duminică, 3 ianuarie. Astfel, cetățenii care intră pe teritoriul statului vecin din Republica Moldova vor fi obligați să respecte regimul de autoizolare. Sunt 43 de țări care figurează pe lista țărilor cu risc epidemiologic ridicat, majoritatea fiind din Europa.

Une cellule infectée par des particules virales du SRAS-CoV-2 (en jaune) - Sputnik Moldova
Societate
COVID-19 în Moldova: Noua tulpină nu poate fi depistată

Republica Moldova rămâne pe listă, după ce o perioadă a fost scoasă din rândul statelor cu risc sporit. De asemenea, Statele Unite și Israelul sunt plasate tot în „zona galbenă”. În autoizolare două săptămâni vor trebui să stea și cei care vin din Germania și Turcia.

De cealaltă parte, de astăzi, 4 ianuarie, cetățenii care intră în Republica Moldova din România nu vor mai trebui să stea în carantină. La fel, moldovenii care vor reveni în țară începând cu ziua de luni, 4 ianuarie, nu vor mai sta 14 zile în carantină dacă sosesc din Italia, Ucraina, Polonia, Turcia, Ungaria, Bulgaria, Albania, Armenia, Austria, Azerbaijan, Bosnia și Herțegovina, Irlanda sau Kazahstan. 

Ministerul Sănătății a actualizat în data de 1 ianuarie lista statelor pentru care se impune regimul de autoizolare la intrare în Republica Moldova. Totodată, cei care vor reveni din Israel, Monaco, Marea Britanie și Irlanda de Nord vor trebui să stea în autoizolare. Lista se actualizează o dată la 14 zile. Indicatorul pentru includerea în listă a statelor pentru care se impune regimul de autorizolare la intrarea persoanelor în Republica Moldova reprezintă incidența cazurilor de infecție cu COVID-19 mai mare sau egal cu 411 de cazuri la 100.000 populație.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0