Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Ce document a semnat Igor Dodon cu Ministerul Educației

© Photo : Facebook / Dodon IgorIgor Dodon a semnat un Memorandum cu Ministerul Educației
Igor Dodon a semnat un Memorandum cu Ministerul Educației - Sputnik Moldova
Abonare
Fostul șef al statului a semnat miercuri un Memorandum cu conducerea Ministerului Educației, în calitatea sa de președinte al Federației de Șah din Moldova.

CHIȘINĂU, 6 ian – Sputnik. Fostul președinte al Republicii Moldova Igor Dodon a semnat pe 6 ianuarie, împreună cu ministrul Educației, Culturii și Cercetării, Lilia Pogolșa, un Memorandum de cooperare între MECC și Federația de Șah din Moldova. Președintele Federației a anunțat despre aceasta pe pagina sa de Facebook.

Igor Dodon, Игорь Додон - Sputnik Moldova
Politică
Igor Dodon a fost reales președinte al Partidului Socialiștilor

Dodon menționează că documentul prevede mai multe acțiuni de promovare a șahului în Moldova, inclusiv implementarea programului de predare a șahului în învățământul primar din contul orelor opționale, formarea cadrelor didactice care vor preda această disciplină, asigurarea instituțiilor de învățământ cu echipamentul necesar pentru predarea șahului și organizarea competițiilor de șah etc. Totodată, vor fi susținute inițiativele de practicare a șahului de către toți doritorii din instituțiile de învățământ de toate nivelurile.

”Având în vedere rolul important al șahului în educația tinerei generații, consider că acest pas va contribui substanțial la dezvoltarea și promovarea șahului în Moldova”, a subliniat Igor Dodon, președintele Federației de Șah din Moldova.

El a mai amintit că Federația intenționează să realizeze în 2021 mai multe proiecte, cum ar fi ”Șahul de performanță”, ”Șahul în Școală”, ”Șahul feminin” și ”Șahul în localitățile rurale”.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0