Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

COVID-19: Iarăși in număr mare de infectări și decese

© Sputnik / Mihai CarausActivitatea SAMU Botanica
Activitatea SAMU Botanica  - Sputnik Moldova
Abonare
Reprezentanții Ministerului Sănătății au prezentat datele cu privire la evoluția coronaviruslui în Republica Moldova. În ultimele 24 de ore au fost confirmate 950 de cazuri de infecție cu COVID-19.

CHIȘINĂU, 6 ian - Sputnik. Ministerul Sănătății anunță că 950 de cazuri noi de infectare cu COVID-19 au fost confirmate astăzi în Republica Moldova.

Viorica Dumbrăveanu - Sputnik Moldova
Politică
Viorica Dumbrăveanu, noul consilier în cabinetul Zinaidei Greceanîi
Din numărul total, 11 sunt de import, iar restul sunt cu transmitere locală. Total teste efectuate – 3 552, dintre care primar – 3 131. Astfel, bilanțul persoanelor infectate a ajuns la 147 871. În prezent, 8 872 de cazuri sunt active. 

Totodată, 44 de lucrători medicali au fost testați pozitiv cu COVID-19. Din păcate, s-au înregistrat și noi decese. Ministerul Sănătății informează că astăzi au murit 18 persoane din cauza complicațiilor provocate de COVID-19.

În total, de la începutul pandemiei și-au pierdut viața 3088 de oameni.  

”Numărul de cazuri a scăzut cu peste 28,5%, numărul de decese a crescut cu 5,8%, numărul de vindecați a scăzut cu 33,4%. Asta denotă că virusul este agresiv și este important adresarea la timp la medic pentru a iniția tratamentul cât mai precoce ca să nu fie cazuri de agravare”, a declarat Tatiana Zatîc, secretar de stat la Ministerul Sănătății. 

De la începutul pandemiei, 135 911 persoane s-au vindecat de coronavirus. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

 

Fluxul de știri
0