Sondaj: Mai mult de jumătate dintre francezi nu vor vaccinul

© REUTERS / JENNIFER LORENZINIМедицинский работник готовит дозу вакцины от COVID-19 против коронавирусной болезни
Медицинский работник готовит дозу вакцины от COVID-19 против коронавирусной болезни  - Sputnik Moldova
Abonare
Aproape șase din 10 francezi (58%) nu vor să fie vaccinați împotriva Covid-19, potrivit unui sondaj Odoxa-Backbone realizat pentru Franceinfo și Le Figaro și publicat duminică 3 ianuarie. Aceasta înseamnă cu 8% mai mult decât luna trecută.

BUCUREŞTI, 4 ian – Sputnik. Potrivit sondajului Odoxa intitulat „Opinia francezilor cu privire la vaccinul împotriva Covid-19”, efectuat pe 22 și 23 decembrie pentru Le Figaro și Franceinfo, 58% dintre persoanele chestionate au spus că nu vor să fie vaccinate. Aceasta înseamnă o creştere cu opt puncte faţă de luna precedentă.

Un médecin prépare une seringue avec un vaccin (archive photo) - Sputnik Moldova
Atenție! Sute de vaccinați s-au infectat - explicația

„În mod incredibil, în Franța, cu cât mai mulți oameni de știință – care se presupune că promovează vaccinarea – vorbesc despre vaccinuri, cu atât mai puțin vor francezii să fie vaccinați!”, a remarcat Gaël Sliman, președintele Odoxa, în urma analizei sondajului său, citat de Sputnik France.

Pe de altă parte, studiul a relevat mai multe disparități în reacțiile din rândul francezilor în funcție de vârstă, sex și mediul social.

Astfel, 69% dintre femei se opun vaccinului, în timp ce doar 54% dintre bărbați se opun. Persoanele de peste 65 de ani sunt mult mai dispuse să accepte să fie imunizate prin vaccin (58%) decât cele din grupa de vârstă 35-49 (32%). Studiul mai arată că 56% dintre alegătorii lui Emmanuel Macron acceptă vaccinarea, în timp ce dintre alegătorii lui Marine Le Pen și Jean-Luc Mélenchon, 68% și, respectiv, 60% se opun vaccinării.

Pentru 60% dintre respondenţi „faptul de a nu se vaccina este o decizie rezonabilă în faţa noii boli și a unui nou vaccin”, iar ei văd această decizie ca pe o alegere eminamente individuală și personală mai degrabă decât colectivă.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0