Atenție! Sute de vaccinați s-au infectat - explicația

© Sputnik / Vitali Belooussov / Accesați arhiva multimediaUn médecin prépare une seringue avec un vaccin (archive photo)
Un médecin prépare une seringue avec un vaccin (archive photo) - Sputnik Moldova
Abonare
O știre transmisă azi de o cunoscută publicație din Israel arată că sute de oameni care s-au vaccinat s-au infectat ulterior – care este explicația și care sunt urmările.

BUCUREȘTI, 3 ian – Sputnik. Aproximativ 240 de persoane care s-au imunizat în Israel cu vaccinul Pfizer au fost testați pozitiv cu COVID-19, la câteva zile după administrarea primei doze, transmite Times of Israel

Первая в мире вакцина от коронавируса - Sputnik Moldova
Peste 800 de mii de ruși s-au vaccinat împotriva COVID-19

În Israel au fost vaccinate până acum peste 1 milion de persoane. 

Care este explicația acestor infectări? Conform celor afirmate chiar de la început de producători și cercetători, vaccinul atinge peste 95% eficacitate/imunizare după cea de-a doua doză – chiar la circa 14 zile după ce-a de-a doua doză.

De fapt, studiile arătă că imunizarea la virus ajunge la circa 50% imunizare după 8-10 zile de la prima doză – apoi, la 21 de zile de la prima injectare este administrată a doua – și la 14 zile după aceea se obține maximul de imunizare, de peste 85%.

Deci, cei care s-au vaccinat sunt, în primele zile după prima doză, aproape la fel de vulnerabili ca persoanele care NU s-au vaccinat.

Ce se întâmplă însă – fac forme mai grave persoanele care s-au infectat după ce s-au vaccinat? Adică pe principiul vaccinului antigripal - că dacă te vaccinezi când ești deja infectat, riști forme grave?

Se pare că nu, pentru că vaccinul Pfizer nu este făcut din coronavirusul în sine, ci conține o bucată de ARN - cod genetic - care face sistemul imunitar să recunoască rapid și eficient proteina spike pe suprafața virusului și să creeze anticorpi. (sursa Guvernul României

Dar, sigur, deocamdată sunt încă supoziții.

Cum nici la întrebarea dacă vaccinații pot fi purtători ai virusului – adică să transmită boala după vaccinare – nu s-a dat încă un răspuns cert.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0