Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Sărbătorile continuă: Ce sfaturi oferă nutriționiștii

© Sputnik / Rodion ProcaOlga Cara
Olga Cara - Sputnik Moldova
Abonare
Şirul sărbătorilor de iarnă continuă - Crăciunul pe stil vechi, Sfântul Vasile, Boboteaza. Este bine cunoscut faptul că de sărbători moldovenilor le place să aibă masa plină de bucate, care însă conține mii de calorii, proteine și grăsimi.
Sărbătorile continuă: Ce sfaturi oferă nutriționiștii

Potrivit specialiștilor, în perioada sărbătorilor de iarnă crește numărul pacienților care acuză complicații ale afecțiunilor gastro-intenstinale. Aceasta este concecința consumului în exces de bucate bogate în grăsimi, dar și combinației greșite de alimente.

IGSU - Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta, Romania - Sputnik Moldova
Societate
Atenție la luminițe și focuri de artificii: Recomandările salvatorilor

Nutriţionusta Olga Cara susține că, după masa de sărbătoarea, adesea, moldovenii suferă de indigestii, acutizări de gastrite cronice, pancreatite cronice, hepatite, colite și chiar toxiinfecții alimentare.

"Aceste probleme apar din cauza faptului că moldovenilor le place să mănânce mult și bine de sărbători, uitând de aliemtnația echilibrată și sănătoasă. În primul rând, cina trebuie luată nu mai târziu de ora 20, iar meniul trebuie să conțină câteva salate (fără maioneză) și pește la grătar sau carne de pui ori vită. Porțiile trebuie să fie cât mai mici", a precizat nutriţionusta.

De asemenea, Olga Cara a remarcat faptul că alcoolul consuamt în exces deshidratează organismul și, la fel, provoacă o serie de probleme de sănătate. Totodată, și consumul băuturilor carbogazoase mărește nivelul de glucoză în organsim.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0