Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

În atenția deținătorilor de carduri bancare: O nouă schemă de escrocherie online

© Sputnik / Vladimir Trefilov / Accesați arhiva multimediaBank cards of international payment systems VISA and MasterCard
Bank cards of international payment systems VISA and MasterCard - Sputnik Moldova
Abonare
Băncile comerciale din Republica Moldova atenționează în legătură cu apariția unui nou scenariu de escrocherie care are drept scop spargerea conturilor VB24 Web și Mobile a deținătorilor de card.

CHIȘINĂU, 16 oct – Sputnik. În mediul online circulă o nouă schema de înșelătorie! De această dată, infractorii iau legătura cu deținătorii de carduri prin intermediul anunțurilor plasate pe site-uri de comercializare a bunurilor si pe rețelele de socializare (999.md, Facebook, Odnoklasniki, etc.).

Aceștia se arată interesați de bunul propus spre comercializare și, sub pretextul procurării sau rezervării acestuia, solicită date personale precum: numărul cardului, codul de securitate (CVV/CVC), parolele unice expediate prin SMS la numărul de telefon mobil al deținătorului de card.
Telefon, rețele de socializare - Sputnik Moldova
Societate
Escrocherie pe rețelele de socializare: Mai mulți moldoveni, înșelați de mii de lei

În realitate, datele sunt folosite în mod fraudulos, și anume cu scopul accesării VB24 Web și Mobile, de unde escrocul gestionează conturile bancare ale victimelor. Obținând acces la conturile clienților-vânzătorilor deținători de carduri, escrocul efectuează ulterior transferuri de bani către alte conturi sau diverse plăți online.

Pentru a spori măsurile de securitate la achitările cu cadrul bancar în mediul online, specialiștii recomandă să nu faceți achitări la comercianți–web necunoscuți și dubioși. Nu uitați că pentru orice transferuri de bani persoana are nevoie doar de numărul cardului. Dacă pentru efectuarea transferului vi se cere codul PIN al cardului, data expirării, CVV/CVC codul acestuia, trebuie să vă alertați și să conștientizați că este vorba de infractori.

Fluxul de știri
0