Comisia Europeană, criticată de un important lider german

Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Liderul Uniunii Creştin-Sociale germane (CSU), Markus Söder, acuză Comisia Europeană că a făcut de mântuială procesul de procurare a dozelor de vaccin anti-COVID-19 şi de aprobare a lor pentru utilizare în interiorul UE.

BRUXELLES, 5 ian - Sputnik. Liderul Uniunii Creştin-Sociale germane (CSU), Markus Söder, a criticat Comisia Europeană într-un interviu pentru publicaţia Bild am Sonntag.

Женщина получает вакцину от COVID-19 - Sputnik Moldova
Asistentă testată pozitiv pentru Covid după ce a primit vaccinul Pfizer

"În mod evident, procedura europeană de achiziţionare a vaccinului a fost nepotrivită. Este dificil de explicat că un vaccin foarte bun este dezvoltat în Germania, dar este administrat mult mai rapid în alte părţi”, și-a arătat nemulțumirea politicianul german.

Liderul Uniunii Creştin-Sociale germane nu e singurul care este nemulțumit de procedurile Comisiei Europene, lentoarea sistemului UE de aprobare a vaccinului fiind criticată de multe voci care atrag atenția că din cauza încetinelii Comisiei vaccinul dezvoltat de grupul american Pfizer în colaborare cu compania germană BioNTech a ajuns să fie utilizat în afara UE cu câteva săptămâni înainte de a primi undă verde în interiorul blocului comunitar.

''Comisia Europeană a planificat probabil în mod prea birocratic: au fost comandate prea puţine vaccinuri dintre cele bune şi dezbaterile privind preţul au continuat pentru prea mult timp'', a detaliat Markus Söder erorile făcute de CE.

În apărarea Comisiei, comisarul european pentru sănătate Stella Kyriakides spune însă că actuala stagnare nu este cauzată de volumul comenzilor, ci de criza mondială a capacităţii de producţie.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0