Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Asistentă testată pozitiv pentru Covid după ce a primit vaccinul Pfizer

© REUTERS / POOLЖенщина получает вакцину от COVID-19
Женщина получает вакцину от COVID-19 - Sputnik Moldova
Abonare
O asistenta din SUA de 45 de ani s-a îmbolnăvit în Ajunul Crăciunului. După ce a făcut un test a doua zi, a aflat că a fost infectată cu coronavirus în ciuda faptului că primise vaccinul cu opt zile mai devreme, relatează ABC 10News.

BUCUREŞTI, 1 ian – Sputnik. O asistenta americană în vârstă de 45 de ani, care lucrează la două spitale diferite, a primit vaccinul Pfizer pe 18 decembrie. O săptămână mai târziu, în ajunul Crăciunului, s-a îmbolnăvit. S-a simțit rău după ce a lucrat într-o unitate pentru bolnavi Covid-19.

Poliția de Frontieră - Vama Leușeni - Sputnik Moldova
Societate
Revelion 2021, mai puține traversări ale hotarului decât în 2020
Asistenta simţea în special frisoane, dureri musculare și oboseală severă, a declarat ea pentru ABC 10News. A doua zi după Crăciun, s-a testat, iar rezultatul a fost pozitiv.

Cazuri similare

Medicul Christian Ramers, specialist în boli infecțioase, a raportat o serie de alte cazuri similare, în care personalul medical a contractat coronavirusul aproape în același timp cu primirea vaccinului. Acesta a explica că rezultatul vaccinului nu este unul imediat.

„Credem că prima doză [are o eficacitate] de aproximativ 50% și că a doua doză este necesar să ajungă la 95%”, a spus medicul, citat de Sputnik France

Este posibil ca asistenta medicală să fi contractat coronavirusul înainte de vaccinare, a adăugat acesta.

„Datorită studiilor clinice, știm că este nevoie de aproximativ 10 până la 14 zile pentru a începe dezvoltarea protecției împotriva vaccinului”, a spus Ramers.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0