Veste explozivă de la Washington: Trump iese în stradă!

© Photo : Facebook / Donald J. TrumpПрезидент США Дональд Трамп
Президент США Дональд Трамп  - Sputnik Moldova
Abonare
Un demers mixt care ar putea întârzia recunoașterea oficială a lui Joe Biden, o formă de protest la care va participa însuși președintele în funcție, Donald Trump.

BUCUREȘTI, 4 ian – Sputnik. Donald Trump face un demers în premieră pentru un președinte american – va ieși în stradă pentru a participa la protestele de la Washington, programate pe 6 ianuarie.

Республиканский кандидат в президенты Дональд Трамп - Sputnik Moldova
Politică
Trump, cel mai admirat om al anului 2020 - sondaj

Pe 6 ianuarie va avea loc ședința Congresului pentru a se certifica voturile din Colegiul Electoral şi a se declara oficial victoria în alegeri a preşedintelui ales – în cazul de față, Joe Biden.

La ora actuală, Donald Trump refuză să recunoască rezultatul alegerilor, continuând să acuze fraude – chiar în ciuda faptului că autoritățile din statele în care a contestat oficial cifrele au respins aceste contestații.

De asemenea, pentru data de 6 ianuarie se pregătește o acțiune în Congres, unde un grup de senatori republicani vor încerca să obţină amânarea declarării oficiale a victoriei lui Joe Biden.

În stradă, manifestația de protest va avea loc la Monumentul Washington, Freedom Plaza şi Capitoliu.

Pe Twitter, Donald Trump contestă vehement legalitatea și constituționalitatea rezultatelor.

​”Statele Swing nici măcar nu s-au apropiat de prevederile legislativelor statelor lor. Aceste „legi electorale” ale statelor au fost alcătuite de judecători și politicieni locali, nu de legislativele lor și sunt, prin urmare, înainte de a ajunge chiar la nereguli și fraude, neconstituționale!”, a spus Trump. (Statele ”Swing” sunt cele care nu sunt tradițional republicane sau democrate, ci se pot schimba la fiecare episod electoral).

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0