Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Trump, cel mai admirat om al anului 2020 - sondaj

© REUTERS / Jim BourgРеспубликанский кандидат в президенты Дональд Трамп
Республиканский кандидат в президенты Дональд Трамп - Sputnik Moldova
Abonare
Președintele SUA, Donald Trump, l-a depăşit pe fostul președinte Barack Obama, devenind cel mai admirat om din America, arată un nou sondaj Gallup publicat marți.

BUCUREŞTI, 30 dec – Sputnik. Când au fost întrebați pe cine îl consideră a fi cel mai admirat bărbat în 2020, 18% dintre respondenți l-au numit pe Trump, în timp ce 15% l-au ales pe Obama, 6% l-au ales pe Joe Biden și 3% pe dr. Anthony Fauci, potrivit sondajului Gallup, citat de Sputnik News

Министр иностранных дел РФ Сергей Лавров - Sputnik Moldova
Rusia
Serghei Lavrov: Nu va fi simplu să redresăm situația cu SUA
Gallup a mai menționat în comunicat că în rândul republicanilor sprijinul pentru Trump rămâne puternic, la 48%, niciun alt om nereuşind să obțină mai mult de 2% din sprijinul partidului. În acelaşi timp, sprijinul democraților pentru Obama a scăzut de la 41% anul trecut la 32% anul acesta, membrii partidului împărţind voturile, 13% numindu-l pe Biden și 5% alegându-l pe Fauci drept cel mai admirat om.

Independenții au împărțiți în mod egal voturile între Trump și Obama, la 11%, în timp ce 3% l-au ales pe Biden și 2% pe Fauci.

Gallup a subliniat că președintele în exercițiu a ocupat locul întâi de 60 de ori în cele 74 de ediţii ale sondajului desfăşurat din 1946.

În ceea ce privește cea mai admirată femeie, Michele Obama s-a plasat din nou în fruntea listei în acest an. Per total, 10% dintre americani au numit-o pe fosta primă doamnă drept cea mai admirată femeie, fiind urmată de vicepreședintele ales Kamala Harris cu 6% și de actuala prima doamnă Melania Trump cu 4%.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0