Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

De ce au sunat moldovenii la 112 în noaptea de Revelion

© Sputnik / Mihai Caraus112 și La Strada, uniți împotriva violenței
112 și La Strada, uniți împotriva violenței - Sputnik Moldova
Abonare
Au sunat pentru a chema un taxi sau pentru a le ura la mulți ani. Potrivit Serviciului de urgență 112, 50 la sută dintre apelurile recepționate în noaptea de Revelion au fost false, iar oamenii au sunat pentru că aveau chef de vorbă. 

CHIȘINĂU 4 ian - Sputnik. Au sunat la Serviciul 112 fără a avea un motiv de urgență, ci pentru a le ura operatorilor un an nou cât mai fericit. Potrivit ofițerului de presă al instituției, Ana Carpovici, 50 la sută dintre apelurile înregistrate în noaptea dintre ani au fost făcute de către oamenii în stare de ebrietate, care aveau chef de discuții. 

IGSU - Sputnik Moldova
Societate
Noaptea de Revelion nu a trecut fără incidente: Ce s-a întâmplat

Aceștia sunau pentru a chema un taxi, pentru a se plânge că au fost înjurați acum câteva zile, dar și din alte motive netemeinice. 

Totodată, în perioada 31 decembrie, ora 18:00 - 1 ianuarie, ora 08:00, la Serviciul 112 au fost înregistrate 5 087 de apeluri, cu 25 la sută mai multe decât în zilele obișnuite. Cel mai mare număr de apeluri s-a înregistrat la miezul nopții. Aproape 500 de oameni au sunat până la ora 01:00. Cel mai des oamenii au apelat la Serviciul 112 pentru a solicita ajutor medical. Cele mai invocate urgențe au fost hipertensiunea arterială, dureri abdominale sau de spate, afecțiunile respiratorii sau pacient slăbit cu simptome neclare.

În noapte dintre ani, oamenii au sunat și pentru a solicita intervenția polițiștilor. Potrivit Serviciului 112, de Revelion au fost recepționate mai multe solicitări ai oamenilor legii, decât în zilele obișnuite. Cei care au apelat s-au plâns că viața lor este pusă în pericol, că au observat persoane agresive, că au fost bătute, agresate, că s-au iscat conflicte între locatari ai unor blocuri, conflicte în familii sau că cineva a făcut prea multă gălăgie. 
Totodată, unii oameni au sunat la Serviciul 112 pentru a solicita ajutorul în cazul unor incendii, dar și pentru deblocarea sau acordarea ajutorului. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0