Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

IGSU: Ce s-a întâmplat de sărbători în Republica Moldova

© Sputnik / Miroslav RotariLiliana Pușcașu
Liliana Pușcașu - Sputnik Moldova
Abonare
În primele patru zile ale anului 2021, pe teritoriul Republicii Moldova au fost înregistrate zece incendii. Despre acest lucru a anunțat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, Liliana Pușcașu.
IGSU: Ce s-a întâmplat de sărbători în Republica Moldova

În cadrul emisiunii "Sputnik Matinal", purtătorul de cuvânt al IGSU, Liliana Pușcașu, a remarcat faptul că spre deosebire de anul trecut, numărul incendiilor înregistrate în primele zile ale anului este într-o ușoară descreștere. La începtul anului 2020 au fost înregistrate 24 de incendii, cu 14 mai mult decât în anul curent.

IGSU - Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta, Romania - Sputnik Moldova
VIDEO - O mașină a luat foc pe o stradă din Chișinău
Potrivit ei, pe parcursul sărbătorilor de iarnă au fost mobilizați peste 500 de angajați ai IGSU - ofițeri și subofițeri, care au lucrat în regim de 24 ore, cu peste 150 de unități de tehnică.

"Salvatorii și pompierii au reușit să prevină mai multe situații de risc. În noaptea dintre ani au intervenit în 38 situații de risc, unde a fost posibilă salvarea vieților omenești și prevenirea incendiilor", a declarat pentru Sputnik reprezentantul IGSU.

Liliana Pușcașu a subliniat că în 2021, IGSU pregătește proiecte sociale deosebite pentru cetățenii moldoveni, iar tradiționalele campanii de informare pentru a preveni situațiile de risc vor continua și în noul an.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0