Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Grup infracțional format din șoferi moldoveni: Iată ce făceau

© Sputnik / Miroslav RotariPercheziții la INI
Percheziții la INI  - Sputnik Moldova
Abonare
Șoferi de TIR-uri introduceau în Republica Moldova „droguri în cantităţi deosebit de mari”, potrivit Poliției. Organizatorul schemei este cercetat în stare de arest, iar judecătorii Curții de Apel vor examina recursul avocatului, care cere eliberarea clientului lor.

CHIȘINĂU, 4 ian - Sputnik. Patru şoferi moldoveni de TIR-uri sunt învinuiţi de contrabandă cu droguri în valoare de peste un milion de lei, informează luni, 4 ianuarie, Inspectoratul General al Poliţiei (IGP).

Protest transportatori, 09 octombrie 2019 - Sputnik Moldova
Se salvează cine poate: Transportatorii - captivii crizei

Potrivit procurorilor și polițiștilor, cei patru ar fi acționat ca un grup infracțional format din patru persoane. Șoferii de TIR-uri au vârste cuprinse între 30 și 55 de ani si sunt locuitori ai orașelor Chișinău și Ialoveni.

Conform legislației penale, ei riscă până la 15 ani de privațiune de libertate.

Pe parcursul lunii decembrie 2020, doi figuranți au fost reținuți și au acum calitatea de învinuiți în cadrul unei cauze penale pornite în baza elementelor infracţiunii prevăzute de art. 217/1 Cod Penal, ”Circulația ilegală a drogurilor, etnobotanicelor sau analogilor acestora în scop de înstrăinare”.

Organizatorul schemei infracționale este cercetat în stare de arest, iar un alt figurant – sub control judiciar. Totodată, celelalte două persoane sunt cercetate în stare de libertate, în calitate de bănuiți.

Luni, 4 ianurie, la Curtea de Apel Chișinău va avea loc ședința de judecată în cadrul căreia urmează a fi examinat recursul avocatului privind înlocuirea măsurii de arest, a precizat IGP. 

Poliție - Sputnik Moldova
Societate
Droguri prin poștă: Schema a fost deconspirată de oamenii legii

Cazul a fost documentat de ofiţerii Direcţiei investigaţii „Centru” a INI în comun cu ofiţerii din cadrul Direcţiei generale urmărire penală a IGP şi procurorii PCCOCS.

În cadrul procesului de documentare a fost infiltrat un investigator sub acoperire, au fost efectuate achiziții de control, în cadrul cărora s-a constatat că membrii grupului aduceau drogurile din țări europene și ulterior le comercializau pe teritoriul Moldovei.

 În urma percheziţiilor la domiciliile şi în mijloacele de transport ale bărbaţilor, au fost depistate şi ridicate: droguri sub formă de pastile „Ecstasy”, în număr de aproximativ 3000 de pastile, și bani – 22 000 de lei și 1 300 de euro, care se presupune că ar fi provenit din activitatea infracțională.

Au mai fost ridicate cântare electronice și alte utilaje destinate comercializării și distribuirii drogurilor.

Potrivit IGP, drogurile confiscate ar fi costat aproximativ un milion de lei pe „piața neagră”.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0