Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Document - Maia Sandu nu a dorit să renunțe la miniștri lui Chicu

© Photo : Miroslav RotariЦеремония инаугурации президента Майи Санду
Церемония инаугурации президента Майи Санду  - Sputnik Moldova
Abonare
În ultima zi a anului trecut, când premierul Ion Chicu și-a prezentat demisia și a anunțat și demisa altor membrii ai cabinetului său, Maia Sandu i-a expediat un răspuns în care afirmă că aceștia sunt obligați să-i exercite atribuțiile până la numirea unui alt guvern.

CHIȘINĂU, 4 ian — Sputnik. Maia Sandu a refuzat să emită decretele prin care să ia act de demisia unor importanți demnitari din Guvernul Chicu: viceprim-ministrului, ministrului Finanțelor, ministrului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, ministerului Economiei și Infrastructurii.

© Photo : Партия Социалистов Республики МолдоваМайя Санду отказывается увольнять министров
Document - Maia Sandu nu a dorit să renunțe la miniștri lui Chicu  - Sputnik Moldova
Майя Санду отказывается увольнять министров

Cel puțin asta ar fi de înțeles dintr-o postare pe site-ul socialiștilor https://socialistii.md, care a prezentat răspunsul președintelui țării la aceste solicitări ale premierul Ion Chicu făcute în ziua de 31 decembrie.

Guvern - Sputnik Moldova
Politică
Important - Noii miniștri care vor asigura interimatul
În mesajul său, Maia Sandu afirma că prevederile Articolului 18 din Legea cu privire la Guvern, pe care le invocă Chicu și care stabilesc procedura de demisie a membrilor Guvernului, sunt aplicabile doar în raport cu membrii unui guvern plenipotențiar, dar nu în condițiile în care premierul deja și-a dat demisia antrenând demisia întregului Guvern.

Totodată ea consideră că prevederile constituționale nu stabilesc posibilitatea ca un membru al Guvernului aflat în demisia să refuze exercitarea atribuțiilor până la numirea unui nou executiv.

Acest răspuns Maia Sandu l-a semnat chiar în ultima zi a anului trecut, 31 decembrie 2020.

Precizăm că după asta Sandu l-a munit pe Aureliu Ciocoi în funcția de prim-ministru interimar al Republicii Moldova. Iar acesta, a numit noi miniștri în locul celor care au plecat din funcție în datade 31 decembrie.

Astfel, în prezent Tatiana Ivanicichina asigură interimatul funcției de ministru la Finanțe, Mihail Lupașcu a venit la șefia Ministerului de Economiei, iar Tatiana Zatîc - la Ministerul Sănătății.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0