Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

COVID-19: Revin sau nu copiii la școală după vacanță

© Sputnik / Mihai CarausОдин день ученика в пандемии
Один день ученика в пандемии - Sputnik Moldova
Abonare
Autoritățile municipiului Chișinău au anunțat cum vor învăța copiii după două săptămâni de vacanță de iarnă.

CHIȘINĂU, 4 ian - Sputnik. După vacanța de iarnă, copiii din instituțiile de învățământ din Chișinău ar putea reveni la ore în clase. Asta în cazul în care nu va fi o explozie a numărului de cazuri de infectare cu noul tip de coronavirus.

Один день ученика в пандемии - Sputnik Moldova
Societate
Elevii nu mai merg la școală: Iată motivul

Viceprimarul Angela Cutasevici a declarat în cadrul ședinței serviciilor municipale că sursele de infecție cu COVID-19, care predomină în acest moment, sunt în familie. 

„Ne dorim ca după vacanță copiii să revină în spațiile școlare. Sperăm că acest lucru se va întâmpla. Ne dorim să nu avem o explozie a cazurilor epidemiologice. Avem 96 de elevi bolnavi școli, inclusiv 65 de noi cazuri, și 103 cadre didactice, inclusiv 46 cazuri noi”, a declarat viceprimarul Angela Cutasevici. 

Cutasevici mai spune că în comparație cu săptămâna precedentă numărul elevilor și profesorilor infectați este în scădere. Potrivit viceprimarului, de fiecare în parte depinde evoluția situației epidemiologice. Aceasta mai spune că în perioada vacanței profesorii au activat. Aceștia au monitorizat situația în instituțiile de învățământ din municipiu. 

Amintim, copiii sunt în vacanța de iarnă până la data de 11 ianuarie. Cu o săptămână înainte de începerea vacanței, aceștia au trecut la învățământul online. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0