Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Peste 800 de mii de ruși s-au vaccinat împotriva COVID-19

© РФПИ и Центр имени Гамалеи / Accesați arhiva multimediaПервая в мире вакцина от коронавируса
Первая в мире вакцина от коронавируса - Sputnik Moldova
Abonare
Peste 800 de mii de cetățeni ruși au fost deja imunizați împotriva coronavirusului. Anunțul a fost făcut ministrul Sănătății al Rusiei Mihail Murașko.

CHIȘINĂU, 2 ian - Sputnik. Ministrul Sănătății al Federației Ruse Mihail Murașko anunță că în regiuni au ajuns deja peste 1,5 milioane de doze de vaccin. 

Женщина получает вакцину от COVID-19 - Sputnik Moldova
Asistentă testată pozitiv pentru Covid după ce a primit vaccinul Pfizer

"Vaccinarea decurge foarte activ <...> luând în considerare toate datele privind cei care s-au imunizat deja - peste 800 de mii de persoane primit vaccinul", a spus ministrul.

Anterior, el a spus că de la 1 ianuarie pe portalul serviciilor de stat se poate obține un certificat cu privire la vaccinarea finalizată. 

Imunizarea împotriva COVID-19 a început în Rusia la începutul lunii decembrie. Acum este accesibil vaccinul „Sputni V”, elaborat de centrul de cercetare Gamalei. 

Vaccinul se bazează pe o platformă vectorială adenovirală umană bine studiată și verificată, ale cărei avantaje importante sunt siguranța, eficacitatea și lipsa efectelor adverse pe termen lung.

După cea de a treia analiză intermediară a datelor studiului vaccinului, ”Sputnik V” a demonstrat o eficiență de peste 91%, însă în ceea ce privește prevenirea cazurilor grave  acest indicator ajunge la 100 de procente.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0