Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Start la reexaminarea pensiilor: Beneficiarii pot depune cererea online

© Sputnik / Александр Кряжев / Accesați arhiva multimediaPensii și plăți sociale
Pensii și plăți sociale - Sputnik Moldova
Abonare
Peste 18 mii de pensionari pot solicita reexaminarea pensiei pentru limită de vârstă, stabilite după 1 ianuarie 1999. Beneficiarii au posibilitate să depună cererea online.

CHIȘINĂU 3 ian - Sputnik. Din 1 ianuarie 2021, dreptul la reexaminarea pensiei pentru limita de vârstă îl au beneficiarii de pensii stabilite după 1 ianuarie 1999, care au realizat un stagiu de cotizare de cel puţin 7 ani după pensionare.

Москва во время режима самоизоляции жителей - Sputnik Moldova
Politică
2021: Ajutor mai mare pentru moldovenii cu pensii mici
Potrivit datelor CNAS, mai bine de 18 mii de persoane sunt așteptate să depună cereri în acest sens. Pensionarii au câteva posibilități: fie merg direct la Casa Teritorială de Asigurări Sociale, conform vizei de domiciliu, cu buletinul de identitate în original și copie și depun o cerere pe hârtie, fie prin intermediul paginii web a Casei Naționale de Asigurări Sociale sau a portalului guvernamental al serviciilor publice www.servicii.gov.md. Pentru depunerea cererii, este nevoie de introducerea IDNP-ui beneficiarului şi a datei de naștere.

Totodată, cererea pentru reexaminarea pensiei pentru limită de vârstă poate fi depusă la subdiviziunea teritorială de un reprezentat desemnat prin procură.

CNAS anunță că majorarea pensiei după reexaminare depinde de durata stagiului de cotizare şi mărimea salariului din care au fost achitate contribuţii de asigurări sociale.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0