Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

2021: Ajutor mai mare pentru moldovenii cu pensii mici

© Sputnik / Владимир Трефилов / Accesați arhiva multimediaМосква во время режима самоизоляции жителей
Москва во время режима самоизоляции жителей - Sputnik Moldova
Abonare
Beneficiarii de pensii şi alocaţii sociale de stat a căror cuantum lunar nu depăşeşte 4.000 de lei vor primi de la stat în 2021 un suport financiar unic de 1.000 de lei. Guvernul a aprobat astăzi o asemenea prevedere.

CHIȘINĂU, 14 dec – Sputnik. În ședința sa specială de astăzi, Guvernul a aprobat și acordarea în anul 2021 a suportului financiar unic de 1.000 de lei pensionarilor și altor beneficiari de alocații sociale ale căror venituri lunare nu ating pragul de 4.000 de lei.

Валюта - Sputnik Moldova
Societate
Câți moldoveni au salarii mai mici decât media pe țară

Peste 690.000 de persoane vor beneficia de un asemenea ajutor de la stat.

În anii trecuți, o alocație acordată pe principii similare, deși nu identice, a constituit 700 de lei, iar în tomna anului 2020 a fost majorată până la 900 de lei.

Acordarea suportului unic de 1.000 de lei este prevăzută de un amendament la proiectul Legii bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul 2021, aprobat astăzi de Guvern.

„Remarcăm în mod special identificarea posibilității de a aloca acest suport bănesc de data aceasta de o mie de lei. Consider că este un suport binevenit, de care vor beneficia peste 690 000 de persoane”, a declarat premierul Ion Chicu în ședința Guvernului.

Pentru plata suportului financiar unic de 1.000 lei, va fi necesar transferul de la Bugetul de stat către Bugetul asigurărilor sociale a aproape 697 de milioane de lei.

Guvernul s-a întrunit astăzi într-o ședință specială, deoarece era necesar să adopte cât mai repede avizele la proiectele bugetar-fiscale pentru anul viitor, pe care le-a elaborat anterior și le-a prezentat Parlamentului.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0