Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Cea mai eficientă dietă, recomandată după sărbătorile de iarnă

© Pixabay / dbreenОвощи
Овощи - Sputnik Moldova
Abonare
Medicii și specialiștii nutriționiști americani au ales cel mai benefic regim alimentar pentru a slăbi după sărbătorile de iarnă.

CHIȘINĂU, 3 ian – Sputnik. Ținând cont de câțiva parametri și analizând circa 40 dintre cele mai cunoscute tipuri de alimentație, experții din SUA au ajuns la concluzia că varianta optimă este dieta mediteraneeană, scrie RIA Novosti.

Шоколадные конфеты - Sputnik Moldova
Societate
Dulciuri recomandate în dieta de slăbit

Acest tip de alimentație contribuie la scăderea masei corporale și reduce riscul dezvoltării bolilor cardiovasculare și a diabetului zaharat. În afară de aceasta, dieta este considerată ca fiind una relativ inofensivă, simplă și conține elementele necesare unei alimentații sănătoase.

Tipul de alimentație mediteraneean presupune consumul unei cantități mari de salată verde, legume și fructe proaspete, leguminoase, nuci, semințe, pâine din făină integrală și paste făinoase din culturi cerealiere. Se recomandă de asemenea să fie redus consumul de carne roșie, dând prioritate peștelui și produselor marine.

Pe locul doi se află dieta DASH (Dietary Approaches to Stop Hypertension - Abordări dietetice pentru stoparea hipertensiunii) care, potrivit experților, este deosebit de eficientă pentru întremarea organismului, stabilizarea tensiunii arteriale, precum și pentru curățarea organelor tractului gastrointestinal. Dieta presupune renunțarea totală sau parțială la alimentele care conțin sare și înlocuirea produselor bogate în sodiu.

Totodată, specialiștii au menționat beneficiul dietei flexitariene care presupune un consum echilibrat sau rar al cărnii.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0