Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

De ce iarna trebuie să bem la fel de multă apă ca și vara

© Pixabay / congerdesignБутилированная вода
Бутилированная вода - Sputnik Moldova
Abonare
Nutriționistul Ekaterina Didyk a explicat de ce ne deshidratăm și avem nevoie de multă apă chiar și în perioada rece a anului.

CHIȘINĂU, 3 ian - Sputnik. Iarna trebuie să consumăm nu mai puțină apă decât pe timpul unei veri sufocante. Potrivit nutriționistulu Ekaterina Didyk, acest lucru se datorează faptului că în sezonul răcoros corpul uman se deshidratează nu mai puțin decât vara.

"Vara, din cauza căldurii, deseori ne deshidratăm prin transpirație. Iarna, apar și alți factori. De exemplu, în case funcționează încălzurea, din cauza evaporării, sistemul bronhopulmonar și suprafețele mucoase se usucă. Și trebuie să ne hidratăm în continuare. Și la un nivel înalt. Și ar trebui să fie același aport adecvat de apă", a spus medicul.

Potrivit acesteia, deseori necesitatea unui volum mare de apă este dictată de faptul că se schimbă caracterul consumului de alimente. 

Овощи - Sputnik Moldova
Cea mai eficientă dietă, recomandată după sărbătorile de iarnă

Oamenii încep să mănânce mai multe alimente grase, dense, proteice, în timp ce cantitatea de fructe care conține apă în dietă scade și, astfel, reaprovizionarea echilibrului apei este necesară la același nivel ridicat ca și vara.

Potrivit statisticilori, în medie se estimează 40 de mililitri de apă per kilogram de greutate vara, iar 30 de mililitri pe kilogram - în timpul iernii. Dar aceasta este o cifră generală și nu este cert faptul că cantitatea de lichid necesară pentru funcționarea corpului pentru fiecare individ va fi exact aceeași. Pentru că mulți factori condiționează cantitatea de apă de care are nevoie o anumită persoană.

"De asemenea, este necesar să reglați cantitatea de apă consumată în funcție de stilul de viață. Depinde mult de modul în care o persoană își petrece ziua - unele sunt în mișcare, altele nu, unele sunt sub aer condiționat, altele nu. Astfel de nuanțe determină, de asemenea, cantitatea necesară de lichide”, a spus medicul. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0