Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Ce beneficii îi așteaptă pe cizmarii și angajații din confecții în Transnistria în 2021

© Sputnik / Максим Богодвид / Accesați arhiva multimediaStudentele la practică în fabrica de cusut
Studentele la practică în fabrica de cusut - Sputnik Moldova
Abonare
Industria ușoară din regiunea transnistreană a suferit în 2020 din cauza pandemiei, așa că autoritățile de aici au decis să extindă măsurile de susținere.

TIRASPOL 3 ian - Sputnik. Stimulentele fiscale pentru organizațiile din industria încălțămintei și a confecțiilor au fost extinse și în anul 2021. Pentru astfel de întreprinderi, se va aplica un coeficient redus de 1,05 pentru impozitul pe venitul din servicii și alte aspecte. Acesta este în locul coeficientului complet de 1,7%.

Vadim Krasnoselski - Sputnik Moldova
Politică
Ce spune liderul de la Tiraspol despre victoria Maiei Sandu
"Scopul este de a preveni înrăutățirea performanței organizațiilor din industria textilelor și a încălțămintei. Industria ușoară s-a dovedit a fi una dintre cele mai afectate în 2020 din cauza pandemiei și din cauza unei scăderi semnificative a activității de afaceri pe piețele europene", a declarat adjunctul ministrului dezvoltării economice din regiune, Maria Glușcova.

Potrivit Mariei Glușcova, pe baza datelor privind volumul producției, se observă o îmbunătățire a situației în industrie, dar foarte nesemnificativă. În același timp, piețele europene au început să se închidă din nou în decembrie.

Potrivit datelor, în prima jumătate a anului 2020, producția de lenjerie de pat a scăzut cu 11,3%, încălțăminte - cu 22,3%, îmbrăcăminte - 21,3%.

"Fondurile care vor rămâne la întreprindere datorită impozitelor mai mici, vor putea fi direcționate către modernizarea echipamentelor sau pentru majorarea veniturilor companiilor", a declarat Victor Guzun, președintele Comisiei pentru politică economică din regiunea transnistreană.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0