Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Ce spune liderul de la Tiraspol despre victoria Maiei Sandu

Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Liderul de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski, a comentat rezultatele alegerilor prezidențiale din Republica Moldova și perspectivele relațiilor dintre cele două maluri ale Nistrului.

CHIȘINĂU, 16 nov - Sputnik. Conducerea transnistreană va interacționa „cu orice funcționar ales de poporul moldovenesc”. Asta a declarat liderul de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski, în cadrul unei ședințe de lucru. 

"Principalul lucru este să asigurăm punerea în aplicare a drepturilor și libertăților cetățenilor care locuiesc pe ambele maluri ale Nistrului, să intensificăm procesul de negociere, să stabilim un dialog productiv, evitând conversațiile prin lozinci goale", a declarat Vadim Krasnoselski. 

Dacă în primul tur al scrutinului prezidențial au votat 14 268 de alegători din stânga Nistrului, de această dată numărul celor care au venit să aleagă președintele Republicii Moldova din regiune a fost dublu.

Президент РФ В. Путин обратился к участникам VII Форума регионов РФ и Белоруссии - Sputnik Moldova
Rusia
Putin a felicitat-o pe Sandu cu victoria în alegeri
Mai exact, au  votat 31 072 alegători din regiunea transnistreană. Cei mai mulți alegători, 85.80% sau 26 659 de persoane, au votat pentru Igor Dodon, iar restul pentru liderul PAS, Maia Sandu. 

În perioada mandatului de președinte, Igor Dodon a avut șapte întâlniri cu liderul de la Tiraspol. La sfârșitul lunii august, Krasnoseslski a vorbit în cadrul conferinței de presă anuale despre procesul de negocieri cu Chișinăul. Atunci a menționat că este necesar să fie continuat procesul de negocieri între Tiraspol și Chișinău, folosind toate tipurile de comunicare - în grupuri de lucru între experți, în formatul „1 + 1” între reprezentanții politici ai partidelor și în formatul „5 + 2”, unde Chișinăul și Tiraspolul se prezintă drept părți ale conflictului, Rusia, OSCE și Ucraina - drept mediatori, Uniunea Europeană și Statele Unite - drept observatori.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0