Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Luna ianuarie începe cu vești bune pentru familiile cu copii

© Sputnik / Владимир Астапкович / Accesați arhiva multimediaВрач осматривает ребенка в родильном отделении
Врач осматривает ребенка в родильном отделении - Sputnik Moldova
Abonare
2021 a venit cu vești bune pentru familiile cu copii. Asta pentru că indemnizațiile pentru îngrijirea copilului se majorează din ianuarie.

CHIȘINĂU 2 ian - Sputnik. La sfârșitul lunii decembrie, Guvernul Chicu a decis că indemnizația unică la naștere copilului va crește cu 1160 de lei, astfel a ajuns la 9 459 de lei. Până acum, acest ajutor unic constituia 8 299 de lei. 

Москва во время режима самоизоляции жителей - Sputnik Moldova
Politică
2021: Ajutor mai mare pentru moldovenii cu pensii mici
În acest sens, în bugetul de stat sunt prevăzute 42 de milioane de lei. De indemnizații majorate vor beneficia 36 245 de copii.

În același timp, a fost majorată și indemnizația lunară pentru îngrijirea copilului până la vârsta de 2 ani. Aceasta a crescut cu 100 de lei - de la 640 la 740. În acest sens, Cabinetul de miniștri a prevăzut un buget de 52 de milioane de lei. 

De aceeași majorare beneficiază şi părinții asigurați care au copii de până la trei ani. Cei care au gemeni sau mai mulți copii dintr-o singură sarcină până la vârsta de trei ani, primesc o indemnizație mai mare cu 50 de lei, adică 370 lei. În acest sens, statul va cheltui de două milioane de lei.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0