Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Decis: Iată când se va întâlni Maia Sandu cu Vladimir Zelenski

CC BY 4.0 / Офис Президента Украины / Встреча Президента Украины и Премьер-министра Республики Молдова
Встреча Президента Украины и Премьер-министра Республики Молдова - Sputnik Moldova
Abonare
Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, va întreprinde o vizită oficială în Ucraina în data de 12 ianuarie. Șeful statului urmează să aibă o întâlnire cu omologul său de la Kiev, Vladimir Zelenski.

CHIȘINĂU 2 ian - Sputnik. Adjunctul cabinetului președintelui ucrainean Vladimir Zelenski, Igor Jovkva, a anunțat data când președintele moldovean, Maia Sandu, se va afla la Kiev. Despre aceasta scrie site-ul news.liga.net.

Maia Sandu și Klaus Iohannis - Sputnik Moldova
Iohannis, primit cu onoruri de Sandu la Chișinău - detalii
"Vom începe Anul Nou cu o reluare a relațiilor bilaterale cu Moldova - pe 12 ianuarie, când noul președinte ales Maia Sandu va efectua o vizită oficială în Ucraina, care va fi prima după investirea sa în funcție", a anunțat Jovkova.

Amintim că în turul doi al alegerilor prezidențiale Maia Sandu, candidat desemnat de Partidul Acțiune și Solidaritate, a obținut 57,75% din voturi, iar Igor Dodon, desemnat de adunarea cetățenilor – 42,25%. În data de 24 decembrie a avut loc ceremonia de inaugurare a Maiei Sandu în funcția de președinte al Republicii Moldova. Din start, Sandu a anunțat că după ce va prelua funcția de șef al statului se va întâlni cu președintele României, Klaus Iohannis, dar și cu președintele Ucrainei, Vladimir Zelenski.

În data de 29 decembrie, liderul de la Cotroceni a ajuns în capitala Republicii Moldova. Klaus Iohannis este primul șef de stat primit de Maia Sandu, după învestirea sa în noua funcție. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0