Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Ce venituri a avut CNAM în 2020 și care sunt prognozele pentru 2021

© Sputnik / Mihai CarausValută
Valută - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Compania Naţională de Asigurări în Medicină a făcut totalurile anului 2020 și anunță că pe parcursul celor 12 luni, veniturile au fost de peste 8 miliarde 542 de milioane de lei, cu 42 de milioane de lei mai mult faţă de suma planificată.

CHIȘINĂU 2 ian - Sputnik. Potrivit informațiilor, acumulările de peste 8,5 miliarde de lei în bugetul CNAM au fost în creştere cu peste 906 milioane de lei în comparaţie cu cele înregistrate în 2019. Principala sursă de venituri a fost reprezentată de contribuţiile procentuale din salariu şi din alte recompense, în volum de peste 4 miliarde 800 milioane de lei și transferurile din bugetul de stat, cu aproape 3 miliarde 534 de milioane de lei.

Polița de asigurare - Sputnik Moldova
Societate
Polița de asigurare: Important pentru cei care se asigură individual
Primele de asigurare medicală obligatorie în sumă fixă au depăşit 139 de milioane, iar alte venituri au constituit peste 69 de milioane de lei. Totodată, și cheltuielile au fost mai mari, mai exact 8 miliarde 405 milioane de lei, în creştere cu aproape 916 milioane faţă de 2019.

În același timp, directorul adjunct al Companiei Naționale de Asigurări în Medicină Denis Valac a declarat în cadrul emisiunii "ATITUDINI" de la Sputnik Moldova că veniturile în fondurile de asigurări medicale vor crește cu 33% în 2021 cu 2,7 miliarde de lei comparativ cu anul 2020, iar cheltuielile - cu 35,3 la sută sau cu 2,9 miliarde de lei. În acest sens, veniturile totale se estimează la 11 miliarde 144 de milioane de lei, iar cheltuielile - 11 miliarde 344 de milioane lei, cu un deficit de 200 de milioane de lei.

La fel, polița de asigurare medicală nu se va scumpi și va rămâne la prețul de 4 056 de lei. Directorul adjunct al CNAM a mai precizat că și cheltuielile în anul viitor vor crește semnificativ, cu 2,9 miliarde de lei. Aceste prevederi se regăsesc în Proiectul Legii fondurilor asigurării obligatorii de asistență medicală pentru 2021.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0