Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Remedii pentru mahmureală: iată cum vă reveniți ușor

Abonare
Excesele din perioada Sărbătorilor se resimt, așa că fiecare român care a băut mai mult decât era necesar se gândește acum cum poate scăpa de mahmureală. Iată câteva sfaturi care vă scot din impas.

BUCUREȘTI, 1 ian – Sputnik. Multe studii spun că un pahar cu vin roșu este bun pentru sănătate. Sunt, însă, oameni care doresc să se ”imunizeze” într-o zi cât pentru un an întreg și exagerează cu alcoolul.

Ambasada Federației Ruse în Republica Moldova a desfășurat un act de caritate pentru copii - Sputnik Moldova
Societate
Ambasada Rusiei în Moldova a oferit diverse cadouri copiilor

Acest lucru are efecte nefaste, ducând la încetinirea funcțiilor metabolice și la apariția steatozei hepatice.

În organism, alcoolul acționează ca factor de stres, deoarece crește tensiunea arterială, iar în sânge sunt eliberate mai multe substanțe decât este necesar. Vorbim despre lipide, zaharuri și cortizon.

Abuzul de alcool și consumul ”pe stomacul gol” duc la malnutriție.

Excesul de etanol are ca efect reducerea progresivă a capacității intestinului subțire de a resorbi substanțe importante ca: vitamina B1, acidul folic, iar mai târziu sodiu si apa, informează csid.ro.

Există, însă, câteva remedii la îndemâna tuturor pentru a scăpa de mahmureala de Sărbători. Este vorba despre hidratare, consum de proteine de calitate și exerciții fizice moderate. O plimbare, o alergare ușoară pot face minuni. În acest fel este accelerat metabolismul și ajutați organismul la eliminarea mai rapidă a alcoolului din organism. Acestea sunt căi ce pot fi urmate pentru a combate disconfortul produs de consumul exagerat de alcool.

De asemenea, somnul este foarte indicat în asemenea situații, deoarece dă posibilitatea creierului și ficatului de a se reface.

Pentru a reduce aciditatea stomacului trebuie să consumați alimente acre sau sărate.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0