Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Algeria cumpără vaccinul rusesc Sputnik V

© Sputnik / Viktor Tolochko / Accesați arhiva multimediaВакцинация добровольцев российским препаратом от коронавируса "Спутник V"
Вакцинация добровольцев российским препаратом от коронавируса Спутник V - Sputnik Moldova
Abonare
Purtătorul de cuvânt al guvernului algerian a anunțat că Algeria va achiziţiona un prim lot de vaccin rusesc Sputnik V

BRUXELLES, 31 dec - Sputnik. Campania de vaccinare împotriva COVID-19 ar trebui să înceapă în ianuarie 2021 în Algeria, iar această țară a ales să cumpere vaccinul rusesc Sputnik V.

"Ministrul sănătăţii a anunţat semnarea unui contract (...) cu un laborator rusesc pentru achiziţionarea vaccinului împotriva coronavirusului în vederea începerii vaccinării din luna ianuarie", a anunțat aseară purtătorul de cuvânt al Guvernului algerian, Ammar Belhimer, după şedinţa săptămânală a cabinetului.

El a mai spus că Institutul Pasteur a început o serie de consultări cu compania rusă ce produce vaccinul Sputnik V şi în acelaşi timp îşi continuă consultările cu alte părţi străine.

Laborator de testare  - Sputnik Moldova
Specialiștii moldoveni vor putea testa prezența a trei virusuri concomitent

Pentru achiziționarea de vaccin anti-Covid 19, Algeria a deblocat un buget de 1,5 miliarde de dinari (9,2 milioane de euro), anunțase anterior directorul general al bugetului din Ministerul Finanţelor, Abdelaziz Fayed. Suma este menită să acopere achiziția a 500.000 de doze de vaccin.

Preşedintele Abdelmadjid Tebboune a instruit guvernul la 13 decembrie, printr-un mesaj video înregistrat în Germania unde era tratat de virus, să accelereze achiziţia vaccinului şi să înceapă operaţiunile de vaccinare "din ianuarie".

În Algeria, numărul contaminărilor cu COVID-19 se apropie de 100.000 de cazuri, dintre care peste 2.750 de decese, potrivit ultimului bilanţ al Ministerului Sănătăţii din această țară.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0