Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Specialiștii moldoveni vor putea testa prezența a trei virusuri concomitent

© Sputnik / Алексей Даничев / Accesați arhiva multimediaLaborator de testare
Laborator de testare  - Sputnik Moldova
Abonare
140 de mii de teste au fost achiziționate de către Ministerul Sănătății. Acestea vor fi folosite pentru detectarea concomitentă a trei virusuri, printre care și noul coronavirus. 

CHIȘINĂU 31 dec - Sputnik. Autoritățile din sănătate anunță că au fost procurate 140 de mii de teste pentru a putea identifica trei virusuri concumitent. 

Testare COVID-19 - Sputnik Moldova
Societate
COVID-19 în Moldova: Cum a fost marcat anul 2020 de noul virus
Este vorba despre noul coronavirus (SARS-CoV-2), virusul gripal A și B, dar și virusul sincițial respirator, care are simptome similare. Astfel, medicii vor putea identifica mai rapid virusul prezent în organismul pacientului și vor putea prescrie tratamentul corespunzător. 

Testul se face la fel ca testul obișnuit la COVID-19. Cu ajutorul unui tampon nazal se iau probele pentru analiză. Potrivit Ministerului Sănătății, testele au fost procurate la inițiativa Agenției Naționale pentru Sănătate Publică. 

Toate trei virusuri cauzează infecții respiratorii, care se prezintă ca o gamă largă de boli, de la asimptomatice sau forme ușoare până la boli severe și deces. Acestea se transmit prin căi similare, din acest motiv specialiștii îndeamnă să respectăm în continuare igiena mâinilor, distanța socială și să purtăm măști. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0