Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Deputat al Dumei, despre declarația lui Sandu privind vizita în Rusia

© Sputnik / Алексей Куденко / Accesați arhiva multimediaДепутат Государственной Думы РФ Артем Туров.
Депутат Государственной Думы РФ Артем Туров.  - Sputnik Moldova
Abonare
Jumătate din societatea moldovenească tinde spre relații reciproc avantajoase cu Rusia. În același timp, Rusia este încrezătoare că, în ciuda oricărei conjuncturi politice, relațiile noastre sunt fraterne. Asta a declarat pentru Sputnik deputatul rus Artiom Turov.

CHIȘINĂU, 31 dec — Sputnik. Federația Rusă a tratat întotdeauna cu respect alegerea cetățenilor moldoveni, ținând cont de principiul principal: poporul moldovenesc este strâns legat cultural și istoric de poporul rus, a declarat deputatul Dumei de Stat Artiom Turov într-un interviu pentru Sputnik Moldova.

În ciuda oricărei conjuncturi politice, a adăugat el, relația noastră este frățească.

Potrivit parlamentarului rus, alegerile prezidențiale din Moldova au confirmat că cel puțin jumătate din societatea moldovenească tinde spre relații constructive, reciproc avantajoase cu Rusia.

„Nu pot fi negate eforturile depuse de administrația anterioară a președintelui Moldovei, menită să consolideze cooperarea economică între Moldova și Rusia, să integreze republica în EurAsEC.Aceste eforturi, fără îndoială, au reflectat așteptările majorității populației Moldovei", a spus Turov.

În același timp, solicitarea de retragere a forțelor ruse de menținere a păcii din Transnistria, exprimată deja în mod repetat de Maia Sandu, nu este percepută de conducerea statului rus ca fiind constructivă.

Здание Министерства иностранных дел РФ и  Большой Кремлевский дворец. - Sputnik Moldova
Politică
Gata să meargă la discuții: Sandu, despre o posibilă vizită la Moscova

„Datorită forțelor ruse de menținere a păcii în Transnistria, în ultimii 28 de ani nu a fost efectuată nicio împușcătură în zona fostului conflict acut, nicio persoană nu a murit. Această misiune s-a dovedit a fi eficientă. Recent, am auzit declarații diferite ale președintelui Sandu și ale membrilor echipei sale, uneori contrazicându-se reciproc. Cred că noul președinte al Moldovei, Maia Sandu, nu înțelege pe deplin rolul misiunii ruse de menținere a păcii în rediunea transnistreană", a spus Artiom Turov.

Președintele Moldovei este gata să efectueze o vizită oficială în Rusia. Maia Sandu a anunțat acest lucru la un post de televiziune. 

„Sunt gata să plec și să vorbesc. Avem o mulțime de probleme pe ordinea de zi. În special, problemele legate de deblocarea exportului de mărfuri moldovenești, acordul privind pensiile, problema transnistreană - un subiect constant pe agenda noastră”, a declarat șeful statului. 

Înainte de vizita sa în Rusia, Maia Sandu intenționează să viziteze Kievul și Bruxellesul.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0