Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Gata să meargă la discuții: Sandu, despre o posibilă vizită la Moscova

© Sputnik / Natalia Seliverstova / Accesați arhiva multimediaЗдание Министерства иностранных дел РФ и Большой Кремлевский дворец.
Здание Министерства иностранных дел РФ и  Большой Кремлевский дворец. - Sputnik Moldova
Abonare
Potrivit președintelui, Moscova și Chișinăul au o agendă comună foarte încărcată, care trebuie discutată.

CHIȘINĂU, 30 dec– Sputnik. Președintele Maia Sandu este gata să efectueze o vizită în Federația Rusă, în cazul în care va fi invitată oficial. Ea a declarat acest lucru la un post privat de televiziune. 

Sandu a precizat că, fiind prim-ministru al Moldovei, pregătea deja o vizită la Moscova, lucru care nu s-a întâmplat din cauza demisiei sale.

„Într-adevăr, o astfel de vizită era pregătită. Sunt gata să plec și să vorbesc. Avem o mulțime de probleme pe ordinea de zi. În special, problemele legate de deblocarea exportului de mărfuri moldovenești, acordul privind pensiile, problema transnistreană - un subiect constant pe agenda noastră. Sunt foarte multe întrebări în soluționarea cărora eu aș dori să ajut”, a declarat șeful statului. 

Potrivit președintelui, deocamdată are planificată o vizită la Kiev, la invitația omologului său ucrainean, și o vizită la Bruxelles. Ambele călătorii sunt programate pentru ianuarie 2021.

Miercuri, 30 decembrie, liderul rus Vladimir Putin a trimis felicitări de Anul Nou șefilor statelor străine.

În felicitările sale adresate președintelui Republicii Moldova Maia Sandu, Vladimir Putin a menționat că dezvoltarea relațiilor prietenoase moldo-ruse, consolidarea cooperării reciproc avantajoase în diferite domenii vor satisface interesele pe termen lung ale celor două țări. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0