De Anul Nou, Merkel cere coeziune pentru a combate pandemia

© Sputnik / Сергей Гунеев / Accesați arhiva multimediaПереговоры президента РФ В. Путина с федеральным канцлером ФРГ А. Меркель
Переговоры президента РФ В. Путина с федеральным канцлером ФРГ А. Меркель - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Cancelarul german Angela Merkel a transmis un mesaj de Anul Nou în care a făcut apel la coeziune socială în lupta împotriva pandemiei de coronavirus.

BRUXELLES, 31 dec - Sputnik. Mesajul pe care Angela Merkel urmează să îl rostească în noaptea de Anul Nou a fost prezentat de astăzi în presa germană.

"Va depinde de noi toţi, multă vreme de acum încolo, să vedem cum voi răzbi în această pandemie", spune Merkel în mesajul tradițional din noaptea dintre ani.

În continuare, Merkel le-a cerut germanilor să respecte regulile în zilele şi săptămânile care vor urma.

"În afară de vaccin, avem cele mai eficiente mijloace la dispoziţia noastră, respectând regulile, fiecare dintre noi", a declarat cancelarul german.

Pedestrians walk past a British government health information advertisement highlighting new restrictions amid the spread of the coronavirus disease (COVID-19), London, Britain - Sputnik Moldova
OMS: Noua tulpină a Covid-19 din UK, „mai transmisibilă la tineri și copii”

Merkel le-a mulţumit locuitorilor Germaniei pentru disciplina de care au dat dovadă, pentru că au purtat măşti şi au păstrat distanţa fizică.

Cancelarul a adăugat că există speranţă, în contextul în care au fost vaccinate primele persoane în întreaga Europă şi în lume și a dat asigurări că "oricine va dori" va putea să se vaccineze şi a spus că şi ea se va vaccina "atunci când îi va veni rândul".

Oamenii de ştiinţă din întreaga lume sunt o altă sursă de speranţă, a remarcat Merkel, inclusiv cei din Germania, ea aducând laude companiei germane BioNTech.

"Nimic nu poate demonstra mai bine decât atât că forţa diversităţii, cooperarea europeană şi internaţională sunt cele care aduc progresul", a mai spus Merkel.

"Ca societate, nu trebuie să uităm câţi oameni au pierdut persoane dragi fără să poată fi alături de ele în ultimele ore de viaţă", s-a referit cancelarul și la tragediile care au avut loc în acest an.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0