Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

OMS: Noua tulpină a Covid-19 din UK, „mai transmisibilă la tineri și copii”

© REUTERS / TOBY MELVILLEPedestrians walk past a British government health information advertisement highlighting new restrictions amid the spread of the coronavirus disease (COVID-19), London, Britain
Pedestrians walk past a British government health information advertisement highlighting new restrictions amid the spread of the coronavirus disease (COVID-19), London, Britain - Sputnik Moldova
Abonare
Un expert al Organizației Mondiale a Sănătății a avertizat că noua tulpină a virusului, răspândită în Marea Britanie, pare a se transmite cu ușurință în rândul tinerilor şi sunt temeri că școlile ar putea rămâne închise şi în ianuarie.

BUCUREŞTI, 24 dec – Sputnik. Dr. David Nabarro, unul dintre cei șase trimiși speciali din partea Organizației Mondiale a Sănătății în efortul de a împiedica răspândirea Covid-19, a declarat pentru Sky News că este posibil să fie necesar ca oamenii să fie şi mai „precauți” în contextul în care o nouă mutaţie a virusului se răspândeşte în Marea Britanie.

„Cu toate aceste probleme, trebuie să gândim în termeni de risc, iar această nouă mutaţie pare mai ușor transmisibilă la tineri și copii”, a declarat Nabarro, citat de RT

Trimisul special a mai menționat că a existat mereu transmiterea virusului în școli, dar că, de data aceasta, sunt motive pentru care oamenii trebuie să fie „substanțial mai precauți”.

Comentariile lui Nabarro au fost susținute și de profesorul Mark Harris, virolog la Universitatea Leeds.

Вирус - Sputnik Moldova
O nouă tulpină Covid-19 mult mai infecțioasă - risc pentru regiune

„Există îngrijorarea că, dacă [această mutaţie] se răspândeşte mai uşor la copii, atunci ar putea avea un efect de «domino» în privinţa răspândirii virusului în întreaga populație din Marea Britanie”, a declarat Mark Harris.

Mai mulţi oameni au sugerat că școlile ar trebui să se pregătească pentru învățământul de acasă la începutul lunii ianuarie, în contextul îngrijorării că ratele de infectare ar putea fi prea mari pentru ca școlile să se redeschidă.

Steve Edmonds, director pentru consiliere și îndrumare la Asociația Națională pentru Guvernare, a declarat că redeschiderea școlilor în zone cu un număr de cazuri în creștere reprezintă o adevărată „provocare”.

Noua tulpină a Covid-19, care se pare că este cu până la 70 la sută mai contagioasă, are legătură cu o creșterea a numărului de infecții în Marea Britanie.

Temerile că tulpina s-ar putea răspândi în restul lumii a determinat țări din întreaga lume să își închidă granițele pentru călătorii din Marea Britanie.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0