Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Mai multe medicamente compensate: Lista a fost extinsă

© Sputnik / Vitaly Ankov / Accesați arhiva multimediaFarmacie
Farmacie - Sputnik Moldova
Abonare
Încă șase denumiri comune internaționale pentru tratarea a zece maladii au fost adăugate în lista medicamentelor compensate. Anunțul a fost făcut de Ministerul Sănătății. 

CHIȘINĂU 31 dec - Sputnik. Consiliului pentru medicamente compensate a decis să extindă lista preparatelor ce sunt oferite gratuit sau cu anumite reduceri din parte statului. Astfel, în listă se regăsesc încă șase denumiri comune internaționale eficiente pentru tratamentul a zece boli. 

Laborator de testare  - Sputnik Moldova
Specialiștii moldoveni vor putea testa prezența a trei virusuri concomitent

O compensare de 30 la sută va avea preparatul Rosuvastatinum, care este destinat tratamentului bolilor cardiovasculare.

Pacienții cu epilepsie vor beneficia de medicamentul Levetiracetamum, la rata de compensare 100%. Preparatul este prescris până în prezent doar în baza deciziei Comisiei specializate a Ministerului Sănătății. 

Copiii cu schizofrenie vor beneficia de medicamentul Aripiprazolum, care este compensat 100%. Totodată, pacienții cu boli endocrine vor primi Cabergolinum. Acest preparat este compensat în proporție de 70 la sută. Cei cu boli rare, boli autoimune, artrită reumatoidă și astm bronșic vor benefica de Deflazacortum, ce va fi compensat în proporție de 100%. Cu o reducere de 30 la sută, pacienții cu Alzheimer vor procura preparatul Memantinum.

Potrivit Ministerului Sănătății, noile modificări vor intra în vigoare din ianuarie 2021. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0