BNM: Cât costă euro și dolarul în ultima zi a anului

© Sputnik / Yana ZaharovaВалюта разных стран
Валюта разных стран - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Euro s-a scumpit cu 3 bani, iar dolarul american s-a ieftinit cu 2 bani la cursul valutar oficial. Au scăzut în cotații și hrivna ucraineană și rubla rusească. Leul românesc are un trend ascendent, dar a rămas la prețul anterior.

CHIȘINĂU, 31 dec – Sputnik. La cursul stabilit de Banca Națională a Moldovei (BNM) pentru joi, 31 decembrie, un dolar american este cotat cu 17,21 lei, un euro – cu 21,13 lei, o hrivnă ucraineană – cu 60,75 bani, un leu românesc – cu 4,33 lei moldovenești, o rublă rusească – cu 23,12 bani.

© Screenshot / Banca Națională a MoldoveiRatele de schimb (curs valutar) BNM pentru 31 decembrie
BNM: Cât costă euro și dolarul în ultima zi a anului - Sputnik Moldova
Ratele de schimb (curs valutar) BNM pentru 31 decembrie

La cursul valutar BNM din 30 decembrie, euro s-a scumpit cu 7 bani, iar dolarul american și leul românesc – cu câte un ban. Hrivna ucraineană a fost în creștere ușoară, în timp ce rubla rusească și-a păstrat cotația anterioară. 

Молдавские леи - Sputnik Moldova
Starea economiei Moldovei pe final de 2020 – expert economic

Fluctuațiile de pe piața valutară a Republicii Moldova sunt determinate de cotația euro-dolar pe plan mondial, dar și de raportul dintre cererea și oferta de valută pe piața internă. 

Rezervele valutare ale BNM au atins un nou nivel-record, de 3 miliarde 674 de milioane 820 de mii de dolari americani (3,674,820.33 milioane de dolari SUA) pe 30 noiembrie.

În luna noiembrie 2020, rata anuală a inflației a constituit 0,93 la sută, potrivit BNM.

Guvernatorul BNM, Octavian Armașu, a anunțat că pe final de decembrie 2020 ne putem alege cu o inflație apropiată de „zero”.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0