Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Actorul Vlad Ciobanu, decorat post mortem cu Ordinul Republicii

© Photo : Publika”Орден республики”
”Орден республики” - Sputnik Moldova
Abonare
Renumitul actor Vlad Ciobanu, care a decedat în noiembrie după ce a pierdut lupta cu o boală grea, a fost decorat post mortem cu Ordinul Republicii de către președintele Maia Sandu.

CHIȘINĂU, 31 dec - Sputnik. Maia Sandu a semnat joi un decter privind conferirea distincției supreme Ordinul Republicii regretatului actor Vlad Ciobanu. Distincția a fost înmânată fiicei artistului, Ioana Ciobanu-Boțan.

Vlad Ciobanu - Sputnik Moldova
Vlad Ciobanu, actorul care l-a jucat pe Eminescu: A fost un rol deosebit pentru mine

„Am trăit astăzi momente extrem de emoționante alături de copiii și fratele celui care a fost Vlad Ciobanu, întruchiparea talentului, dedicației și a sacrificiului uman în numele artei. (...) Pentru a omagia meritele regretatului actor și profesor Vlad Ciobanu, i-am conferit cea mai înaltă distincție în stat, Ordinul Republicii, post-mortem”, a menționat Maia Sandu, potrivit unui comunicat de presă al Președinției. 

Renumitul actor Vlad Ciobanu a decedat pe 22 noiembrie, la doar 53 de ani. El era internat cu leucemie acută la Institutul Regional de Oncologie Iași încă de la începutul verii.

Vlad Ciobanu a devenit foarte cunoscut mai ales după interpretarea rolului lui Eminescu adolescentul în filmul "Luceafărul" - singura peliculă de lung metraj dedicată Marelui Poet, în regia lui Emil Loteanu.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0