Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Vlad Ciobanu, actorul care l-a jucat pe Eminescu: A fost un rol deosebit pentru mine

© Photo : Facebook / Ciobanu VladVlad Ciobanu
Vlad Ciobanu - Sputnik Moldova
Abonare
Actorul și profesorul universitar Vlad Ciobanu s-a produs în rolul lui Mihai Eminescu adolescentul în filmul "Luceafărul" - singura peliculă de lung metraj dedicată Marelui Poet, în regia lui Emil Loteanu.
Vlad Ciobanu – actorul care l-a jucat pe Eminescu: A fost un rol deosebit pentru mine

În cadrul emisiunii "Sputnik Matinal", actorul Vlad Ciobanu a relatat cum e să joci rolul unei asemenea personalități precum Mihai Eminescu și a oferit mai multe detalii de pe platoul de filmare.

Inițial, Vlad Ciobanu era student la Facultatea de Limbi și Literaturi Străine a Universității din orașul Bălți. După prima lucrare cinematografică  în care a jucat rolul adolescentului Eminescu, a hotărât să-și schimbe meseria și a plecat la Moscova să-și facă studiile în acest domeniu.

"Acest film are o importanță deosebită pentru mine, grație căruia m-am lansat în această meserie. Pelicula a prezentat o trambulină spre succes și mi-a deschis larg ușile spre noi oportunități", a declarat Vlad Ciobanu.

Fiind întrebat cum s-a pregătit de acest rol și cât de greu i-a fost să reprezinte o astfel de personalitate marcantă, actorul a răspuns:

"Maestrul Loteanu nu mi-a cerut să mă pregătesc în mod deosebit pentru acest rol sau să inventez ceva. Regizorul a vrut să prezinte un băiat tânăr, îndrăgostit de viață, dornic de aventuri, îndrăgostit de frumusețea naturii și de oameni", a povestit Ciobanu.

Actorul își amintește și acum de povețele și sfaturile prețioase pe care i le oferea Emil Loteanu pe platoul de filmare. Actorul spune că la vârsta de 17 ani nu era prea sigur pe sine și era cam speriat, mai cu seamă că venea din alt domeniu.

"Regretatul maestru Loteanu a avut cerințe mari, iar pe alocuri era și dur. Cu mine a fost mai indulgent, pentru că își dorea să vadă un simplu adolescent cu vise, aspirații, gânduri și porniri", a adăugat actorul.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Autor: Cristina Baș

Fluxul de știri
0