Prețul euro a urcat pe final de an: Cursul valutar BNM 

© Sputnik / Mihai CarausВалюта
Валюта - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Euro s-a scumpit cu 7 bani, iar dolarul american și leul românesc – cu câte un ban. Hrivna ucraineană este în creștere ușoară, în timp ce rubla rusească și-a păstrat cotația anterioară.

CHIȘINĂU, 30 dec – Sputnik. La cursul stabilit de Banca Națională a Moldovei (BNM) pentru miercuri, 30 decembrie, un dolar american este cotat cu 17,23 lei, un euro – cu 21,10 lei, o hrivnă ucraineană – cu 61,11 bani, un leu românesc – cu 4,33 lei moldovenești, o rublă rusească – cu 23,40 bani.

© Screenshot / Banca Națională a MoldoveiRatele de schimb (curs valutar) BNM pentru 30 decembrie
Prețul euro a urcat pe final de an: Cursul valutar BNM  - Sputnik Moldova
Ratele de schimb (curs valutar) BNM pentru 30 decembrie

La cursul valutar BNM din 29 decembrie, prețurile euro și dolarului au urcat cu câte un ban, comparativ cu cotațiile oficiale din ziua precedentă.  

Валюта - Sputnik Moldova
Moldovenii trimit mai puțini bani acasă – urmări posibile

Fluctuațiile de pe piața valutară a Republicii Moldova sunt determinate de cotația euro-dolar pe plan mondial, dar și de raportul dintre cererea și oferta de valută pe piața internă. 

Rezervele valutare ale BNM au atins un nou nivel-record, de 3 miliarde 674 de milioane 820 de mii de dolari americani (3,674,820.33 milioane de dolari SUA) pe 30 noiembrie.

În luna noiembrie 2020, rata anuală a inflației a constituit 0,93 la sută, potrivit BNM.

Guvernatorul BNM, Octavian Armașu, a anunțat că pe final de decembrie 2020 ne putem alege cu o inflație apropiată de „zero”.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0