Primar din Michigan - „revoltă” împotriva „tiraniei” COVID

© Sputnik / Дмитрий Паршин / Accesați arhiva multimediaСитуация в Нью-Йорке в связи с коронавирусом
Ситуация в Нью-Йорке в связи с коронавирусом - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Un primar din Michigan, Bruce Kring, a stârnit iar controverse dupa ce a îndemnat, într-o postare, la „revoltă” împotriva „tiraniei” COVID. Anterior primarul a afirmat că cetățenii au dreptul să decidă singuri dacă să poarte sau nu mască.

BUCUREŞTI, 30 dec – Sputnik. Primarul oraşului Potterville din Michigan, Bruce Kring, a stârnit controverse după ce a scris pe Facebook o postare în care a îndemnat la „revoltă” și la „luarea înapoi a puterii”, a relatat postul de televiziune din Michigan WLNS, care a sugerat că primarul „incită la violenţă”.

Pedestrians walk past a British government health information advertisement highlighting new restrictions amid the spread of the coronavirus disease (COVID-19), London, Britain - Sputnik Moldova
OMS: Noua tulpină a Covid-19 din UK, „mai transmisibilă la tineri și copii”

Se relatează că unele postări ale primarului Kring despre alegerile din 2020 au fost marcate de către Facebook drept „informații false”, iar un membru al comunităţii, Kyle Howard, a sugerat că primarul orașului nu ar trebui să folosească rețelele sociale nechibzuit, spunând că acest lucru „provoacă mai multe probleme decât să rezolve ceva”.

Kring ar fi refuzat un interviu pentru postul TV și, ca răspuns, a distribuit pe Facebook o imagine a cu o dubă cu logo-ul postului alături de cuvintele: „Cum îndrăznești cineva să aibă o opinie personală?”.

Adresându-se celor care „cred că distribuirea unei meme incită la violență”, Kring i-a îndemnat să „mai citească şi altceva”, atașând o imagine cu primele rânduri ale Declarației de Independență, potrivit Sputnik News.

Într-una dintre postările sale anterioare considerate controversate, din 12 septembrie, primarul a distribuit o imagine pe care scria:

„Fie ne luăm puterea înapoi, fie nu vom mai fi niciodată liberi, nu vom mai întreba frumos. Părinții noștri fondatori ne-au avertizat”.

De asemenea, pe 23 noiembrie, Kring a postat o imagine înfăţisând o reluare a Revoluției Americane, la care au fost ataşate cuvintele: „Când tirania devine lege, revolta devine datorie”.

Anterior, oficialul a stârnit controverse prin afirmaţiile sale cu privire la dreptul cetățenilor de a alege liber în legătură cu măsurile de protecţie indiviruale. El a postat o imagine cu o mască, însoţită de mesajul „Aceasta se va termina atunci când vom spune cu toții nu”, potrivit WILX-TV.

Când i s-a cerut să comenteze, Kring şi-a susţinut declaraţiile, insistând că oamenii au dreptul să decidă dacă să poarte sau nu mască.

Districtul Eaton, din care face parte Potterville, are peste 110.000 de locuitori şi a înregistrat un total de 4.540 de cazuri de COVID-19 și 87 de decese pe tot parcursul pandemiei.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0