Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Pe cine va numi Sandu în funcția de premier - declarație

© Sputnik / Mihai CarausMaia Sandu
Maia Sandu - Sputnik Moldova
Abonare
Președintele Maia Sandu participă în această seară la o emisiune de la un post privat de televiziune în care a vorbit despre procedura pe care trebuie să o aplice în momentul în care Ion Chicu pleacă în demisie.

CHIȘINĂU, 30 dec - Sputnik. Președintele Maia Sandu a declarat că, potrivit Constituției, este obligată să numească un premier din rândul aceluiași cabinet de miniștri, dacă premierul renunță la mandat.

”Astăzi am primit cererea premierului Chicu și la 1 ianuarie voi veni cu o decizie care va spune cine va fi prim-ministru din miniștrii rămași. În conformitate cu legea, eu sunt obligată să numesc un prim-ministru din actualii miniștri. E același Guvern din care se numește un prim-ministru în exercițiu”, a precizat Maia Sandu.

Șeful statului a evitat însă să ofere un nume și a precizat că acesta va deveni cunoscut în prima zi a anului 2021. 

Premierul Ion Chicu - Sputnik Moldova
Politică
Chicu spune de ce nu va asigura interimatul funcției de premier

”Planul lui a fost să plece. El mi-a spus care sunt intențiile lui și cu asta s-a încheiat discuția”, a declarat Maia Sandu. 

Ion Chicu a anunțat demisia echipei sale guvernamentale în data de 23 decembrie și a spus că nu va exercita interimatul funcției după 31 decembrie. Președintele Maia Sandu ar urma să desemneze un premier interimar.

Joi, 31 decembrie, la ora 10:00, într-o conferință de presă ce va fi organizată în sediul Guvernului, premierul Ion Chicu, împreună cu vicepremierul Sergiu Pușcuța, ministrul Finanțelor, Viorica Dumbrăveanu, ministrul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, și Anatol Usatîi, ministrul Economiei și Infrastructurii, vor prezenta informații ample despre executarea bugetului pe 2020, despre situația macro-economică și socială din țară.

Maia Sandu a mai spus că joi, 31 decembrie, deputații PAS vor solicita Curtea Constituțională să se pronunțe în regim de urgență dacă Parlamentul se poate autodizolva, ca alegerile parlamentare anticipate să fie declanșate cât mai curând posibil.

În alt contest, Maia Sandu a declarat că este gata să meargă într-o vizită oficială la Moscova dacă va fi invitată de către președintele Federației Ruse, Vladimir Putin.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0