Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Moldovenii completează eronat fișele epidemiologice la vamă

© Photo : Facebook / Poliţia de FrontierăPoliția de Frontieră
Poliția de Frontieră - Sputnik Moldova
Abonare
Mulți moldovenii care revin în țară din străinătate completează intenționat greșit fișa epidemiologică sau chiar refuză să ofere aceste date. Despre aceasta au anunțat reprezentanții Ministerului de Interne.

CHIȘINĂU 30 dec - Sputnik. Reprezentanții Ministerului de Interne susțin că în această săptămână numărul cetățenilor care au venit în țară este în descreștere cu aproape 18 mii de persoane, în comparație cu săptămâna trecută.

Specialiștii Departamentului Anesteziologie şi Terapie Intensivă de la Spitalului Clinic Republican „Timofei Moşneaga” - Sputnik Moldova
Societate
COVID-19: Ministerul Sănătății spune că scade numărul de infectări
Cu toate acestea, pe parcursul ultimelor 7 zile, angajații poliției de frontieră au documentat contravențional 509 persoane, care au admis încălcări privind respectarea normelor împotriva infecției COVID-19.

”Printre încălcările admise de călători se atestă o creștere a cazurilor când cetățenii din diverse motive încearcă să introducă date eronate și false în fișele epidemiologice sau refuză categoric să completeze aceste fișe. Asta arată că nu toți cetățenii sunt pătrunși de simțul responsabilității. De aceea, îndemn toți cetățenii să respecte măsurile de protecție stabilite de specialiști. În cazul în care au fost plasați în autoizolare - să respecte regimul, în caz contrar vom fi nevoiți să aplicăm sancțiunile în vigoare”, a menționat Sergiu Golovaci, secretarul de stat al Ministerului de Interne. 

El a mai anunțat că 78 de persoane au fost documentate pentru că nu au respectat regimul de autoizolare. În același timp, în urma controalelor inopinate, oamenii legii au descoperit că 13 localuri nu au respectat regimul impus.

”Au desfășurat activitatea după ora 22:00, iar cel mai grav este că în aceste localuri erau mai mult de 50 de persoane, fără măști, care nu păstrau distanța socială. Mai mult, lipsea dezinfectantul. O parte din aceste localuri pe parcursul lunii decembrie au fost documentate repetat. În cazul lor, sancțiunile au fost maxime”, a spus Sergiu Golovaci.

Secretarul de stat de la Ministerul de Interne a vorbit și despre infectările cu COVID-19 în rândul angajaților MAI. 

Testare COVID-19 - Sputnik Moldova
Societate
COVID-19 în Moldova: Cum a fost marcat anul 2020 de noul virus
”De la începutul pandemiei și până acum 2 593 de angajați ai MAI s-au infectat cu COVID-19, dintre care 2 379 s-au vindecat, 8 au decedat. Acum avem 206 cazuri active, iar un coleg are o stare gravă, 36 au stare de gravitate medie, iar 159 au forme ușoare și se tratează la domiciliu”, a declarat Sergiu Golovaci, secretarul de stat al Ministerului de Interne. 

Bilanțul persoanelor infectate cu virusul COVID-19 a ajuns la 143 841. De la începutul pandemiei, 129 539 de pacienți s-au vindecat de coronavirus. În total, și-au pierdut viața 2 960 de moldoveni. Astăzi, reprezentanții Ministerului Sănătății au anunțat că numărul de cazuri înregistrate zilnic și cel al deceselor sunt în scădere.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0