Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

COVID-19: Ministerul Sănătății spune că scade numărul de infectări

© Photo : Facebook / Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale al Republicii MoldovaSpecialiștii Departamentului Anesteziologie şi Terapie Intensivă de la Spitalului Clinic Republican „Timofei Moşneaga”
Specialiștii Departamentului Anesteziologie şi Terapie Intensivă de la Spitalului Clinic Republican „Timofei Moşneaga” - Sputnik Moldova
Abonare
Ministerul Sănătății a prezentat informații despre evoluția virusului COVID-19 în Moldova. Potrivit datelor oficiale, astăzi s-au confirmat 990 de cazuri de coronavirus.

CHIȘINĂU 30 dec - Sputnik. Ministerul Sănătății anunță că 990 de cazuri noi de infectare cu COVID-19 au fost confirmate astăzi în Republica Moldova. Astfel, bilanțul persoanelor infectate a ajuns la 143 841. Până acum, 937 de cazuri au fost de import. 

Testare COVID-19 - Sputnik Moldova
Societate
COVID-19 în Moldova: Cum a fost marcat anul 2020 de noul virus
Totodată, 47 de lucrători medicali au fost testați pozitiv cu COVID-19. În total, în spitale sunt internați 2 910 pacienți infectați, dintre care 245 se află în stare gravă, iar 51 sunt conectați la aparate de respirație asistată.

În tratament la domiciliu cu forme ușoare de COVID-19 se află 6 734 persoane, iar 34 080 sunt sub supraveghere la domiciliu. Până acum, 129 539 de persoane au fost tratate de COVID-19.

Din păcate, s-au înregistrat și noi decese. Ministerul Sănătății informează că astăzi au murit 26 de persoane din cauza complicațiilor provocate de COVID-19. În total, de la începutul pandemiei și-au pierdut viața 2 960 de moldoveni. 

Autoritățile susțin că numărul cazurilor noi de COVID-19 este în scădere, în comparație cu perioada precedentă.

”Avem doi indicatori: numărul de cazuri și de decese, care ne arată că suntem în scădere. Rata de contagiozitate ne arată că virusul este sub control. Incidența este la fel în scădere”, au anunțat reprezentanții Ministerului Sănătății. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0