Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Midrigan: Nu cetățenii trebuie să întoarcă banii furați

© Sputnik / Rodion ProcaPavel Midrigan
Pavel Midrigan - Sputnik Moldova
Abonare
În cadrul emisiunii "ATITUDINI", politologul Pavel Midrigan a comentat anularea ”legii miliardului” – un subiect ce a stârnit controverse în rândul politicienilor și sociețății civile.
Midrigan: Nu cetățenii trebuie să întoarcă banii furați

Politologul Pavel Midrigan susține că societatea nu trebuie să sufere din cauza crizei provocate în urma furtului miliardului și, mai ales, nu trebuie să întoarcă banii din propriul buzunar.

"În calitate de cetățean, eu vreau ca banii să-i întoarcă cei care i-au furat, nu din contul meu. Banca Națională, prin acțiunile sau inacțiunile sale, nu a stopat acel proces, este o complcicitate, de ce cetățenii trebuie să întoarcă banii? Pe timpuri, pentru asemenea acțiuni, cei vinovați aveau să fie demult împușcați. Acum misiunea de a afla adevărul îi revine Procuraturii Generale", a declarat în studioul Sputnik politogolul.

De menționat este că în data de 16 decembrie deputații au abrogat „legea miliardului”, în baza căreia, în anul 2021, Guvernul urma să transmită 600 de milioane de lei Băncii Naționale a Moldovei pentru furtul din sistemul bancar. Socialiștii au propus că cele 600 de milioane de lei să fie alocate agricultorilor care au suportat pierderi în acest an din cauza secetei.

A doua zi după abrogarea legii, în data de 17 decembrie, guvernatorul BNM, Octavian Armașu, printr-o scrisoare adresată Parlamentului și Ministerului Finanțelor, a exprimat dezacordul Băncii Naționale a Moldovei (BNM) față de anularea ”legii miliardului”.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0